Viikon ruokalista vko 37: Hävikkiviikko – 7+1 ohjetta tähteiden hyödyntämiseen

Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa. Kuluttaja-lehden vuosittain järjestämän teemaviikon tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä erityisesti kuluttajille. Tämän vuoden kampanjaviikon erityisteemana on ruokahävikin ilmastovaikutukset.

Maanantai

Kikherne-kasvissalaatti ja leipäkrutonkeja

30-60 min
10

Kikherne-kasvissalaatti kokoaa yhteen Välimeren makuja. Hyvä öljypohjainen kastike antaa mehevyyttä salaatille. Kuivahtaneesta vaaleasta leivästä saat tehtyä rapeita leipäkrutonkeja.

Tiistai

Paistettu riisi

alle 30 min
4

Paistettu riisi muistuttaa pyttipannua. Pikainen paistaminen pannulla antaa keitetylle riisille uuden elämän. Voit hyödyntää ruokaan ylijääneen riisin lisäksi myös muita tähderuokia.

Keskiviikko

Meksikolainen lihapullamunakas

alle 30 min
4

Hyödynnä jääkaapin tähteet ja pyöräytä niistä mehevä munakas. Lihapullat voi halutessaan poimia myös valmiina kaupan eineshyllyltä. Hienonna mausteisen lihapullamunakkaan pinnalle korianteria tai persijaa.

Torstai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min
0

Lämminsavulohi-perunapihvit ovat huippuhelppoja pihvejä. Siihen uppoavat niin savulohen kuin perunamuusinkin rippeet. Ainekset vain sekaisin, pannulle paistumaan, kaveriksi salaatti ja eikun syömään.

Perjantai

Makkarapelti

30-60 min
4

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Lauantai

Sieni-perunavohvelit

30-60 min
8

Kuinka kekseliäs­tä! Upota muusin jämät vohvelitai­kinaan. Suolai­set sienivohvelit käyvät viikonlo­pun lounaaksi tai iltapalaksi. Lisuk­keeksi sopii puo­lukkahillo.

Sunnuntai

Tomaatti-pastakeitto

yli 60 min
4

Herkullinen lounaskeitto valmistuu kasviksista ja pastasta, johon saa uppoamaan myös jääkaappiin unohtuneet juustokannikat.

Jälkiruoka

Pullapojan hedelmäpaistos

30-60 min
6

Pullapojan hedelmäpaistos syntyy omenoista ja päärynöistä, jotka saavat pinnalleen kuivahtaneista pullamuruista loihditun kuorrutteen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 37: Hävikkiviikko – 7+1 ohjetta tähteiden hyödyntämiseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X