merimiespihvi

Viikon ruokalista vko 45: Syksyiset pataruoat

Marraskuun ensimmäisellä viikolla kaivetaan padat ja pannut esiin ja haudutetaan syksyn mehevimmät pataruoat. Klassikkoruoat merimiespihvi ja burgundinpata vaativat valmistuakseen useamman tunnin, mutta nopeat kasvis- ja linssipadat jaksaa tehdä myös arki-iltana töiden jälkeen.

Maanantai

Tandoori kvinoa-kasvispata

30-60 min
4

Tandoori kvinoa-kasvispata valmistuu nopeasti. Ruokaisa pata toimii myös lihan tai broilerin lisukkeena tai ihan sellaisenaan.

Tiistai

Katkarapuja kookoskastikkeessa

yli 60 min
4

Katkaravut mausteisessa kookos-tomaattikastikkeessa on lämmittävää talviruokaa parhaimmillaan. Tulisuutta voi säätää chilin määrällä. Kookosmaito pehmentää kokonaisuutta.

Keskiviikko

Mausteinen linssipata

30-60 min
4

Mausteinen linssipata on nopeasti kypsyvä kasvispata. Mausteinen tomaattikastike tarvitsee kuitenkin haudutusaikaa muhiakseen täyteen aromiinsa. Tarjoa lisänä riisiä tai rapeakuorista leipää.

Torstai

Ranskalainen burgundinpata

yli 60 min
0

Ranskalainen burgundinpata kuuluu pataruokien klassikoihin. Naudanpaistista, juureksista ja herkkusienistä hautuu hissukseen herkku vailla vertaa.

Perjantai

Makkarapata chili con carnen tapaan

30-60 min
6

Makkarapata chili con carnen tapaan on taatusti lämmittävää talviruokaa. Padan voi tehdä chorizon sijaan myös muista makkaroista, lihasuikaleista, jauhelihasta tai kokonaan ilman lihaa.

Lauantai

Portugalilainen kalapata

yli 60 min
0

Portugalilainen kalapata kätkee sisäänsä myös sinisimpukoita ja mustekalaa. Tomaattisen kastikkeen viimeistelee valkoviini ja savupaprikajauhe.

Sunnuntai

Merimiespihvi

yli 60 min
8

Merimiespihvi on perunaruokien klassikko ja pata­ruokien kunkku. Voit käyttää pataan niin naudan, hirven kuin peurankin lihaa.

Jälkiruoka

Affogato espresso-kinuskikastikkeella

alle 30 min
6

Affogato tarkoit­taa italiaksi huku­tettua. Herkullinen espressolla maustettu vaniljajää­telö peitetäänkin jälkiruoassa kahvin makuisella kinuskikastikkeella. Affogato on todellinen kahvinystävän suosikkijälkiruoka!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 45: Syksyiset pataruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X