Viikon ruokalista vko 47: Makumatka Lähi-idän ja Marokon keittiöön

Lähi-idän ja Marokon mausteinen makumaailma tuo lämpöä keskelle marraskuun kaamosta. Samettinen porkkanakeitto pähkinäisellä dukkah-mausteseoksella kruunattuna, mausteiset lammaslihapullat sekä karamellisoidulla sipulilla viimeistelty linssi-riisipaistos ihastuttavat tämän viikon ruokalistalla.

Maanantai

Samettinen porkkanakeitto

30-60 min
6

Samettinen porkkanakeitto aateloidaan kermaisella kookosmaidolla ja Lähi-idän pähkinäisellä dukkah-mausteseoksella. Porkkanakeiton kaverina maistuvat uunissa paahdetut tortillat.

Tiistai

Marokkolainen appelsiinilohi

30-60 min
6

Marokkolainen uunilohi muhii meheväksi sitrusten ja taateleiden säväyttämässä tomaattikastikkeessa. Lisänä maistuu keitetty riisi tai couscous.

Keskiviikko

Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke

30-60 min
4

Lähi-idän tapaan valmistettu mujaddara on edullinen ja maukas kasvisruoka. Mujaddara koostuu riisistä ja linsseistä, joiden päälle on nostettu makeaksi karamellisoitua sipulia.

Torstai

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu

30-60 min
4

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu on ruokaisa, Lähi-idässä suosittu aamu- ja iltapala. Yrteillä ja juustolla höystetyllä munakkaalla pärjää hyvin lounaallakin, etenkin kun lisänä tarjoaa rapeakuorista leipää.

Perjantai

Lammaslihapullat

yli 60 min
10

Lammaslihapullat maustetaan Lähi-Idän tapaan valkosipulilla, kanelilla, juustokuminalla, silputulla taatelilla, lehtipersiljalla ja korianterilla. Lisänä maistuu raikas ja ruokaisa tabbule-salaatti.

Lauantai

Imaami pyörtyi

yli 60 min
4

Runsaassa öljyssä muhitettu, maukkaalla tomaattiseoksella täytetty munakoiso hurmaa vakiintuneimmankin makkaranpurijan. Tämä turkkilainen munakoisoruoka on saanut nimensä hengenmiehen pyötymisen mukaan, Imam bayildi. Voi vain arvailla, järkyttikö hengenmiestä ruoan ulkonäkö, öljyn määrä vai sen taivaallinen maku.

Sunnuntai

Marokkolainen lihapata

yli 60 min
4

Marokkolainen lihapata maustetaan kukkaisella ras el hanout -mausteseoksella ja luumuilla. Maukas lihapata kypsenetään hitaasti uunissa. Voit tehdä padan tavallisessa tai tagine-padassa. 

Jälkiruoka

Hedelmäinen baklava

yli 60 min
20

Baklava on filotai­kinasta valmistettu makea leivonnainen, jota syödään erityi­sesti Turkissa, Krei­kassa ja muualla Bal­kanilla ja Lähi­-idässä. Baklavan pääraaka­-aineet ovat pähkinät ja siirappi, mutta täytteeseen voi lisätä myös kuivattuja hedelmiä. Leivonnainen on erittäin makea, joten pieni pala riittää taltutta­maan makeannälän.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 47: Makumatka Lähi-idän ja Marokon keittiöön

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X