Viikon ruokalista vko 48: Syksyn parhaat pataruoat

Pataruoka on syys- ja talviruokaa parhaimmillaan. Arki-illan muhevat padat valmistuvat vikkelästi linsseistä, jauhelihasta ja broilerista. Portugalilainen kalapata ja uunissa hissukseen hautuva karjalanpaisti ihastuttavat viikonloppuna.

Maanantai

Mausteinen linssipata

30-60 min
4

Mausteinen linssipata on nopeasti kypsyvä kasvispata. Mausteinen tomaattikastike tarvitsee kuitenkin haudutusaikaa muhiakseen täyteen aromiinsa. Tarjoa lisänä riisiä tai rapeakuorista leipää.

Tiistai

Maalaiskananpoikapata

30-60 min
0

Maalaiskananpoikapata on maittava syysruoka. Broilerin seuraksi pataan ujutetaan runsaasti valkosipulia, keräkaalia, loraus valkoviiniä sekä sitruunamehua, pari oksaa rosmariinia sekä oliiveja ja saksanpähkinöitä.

Keskiviikko

Marokkolainen jauhelihapata

30-60 min
2

Marokkolainen jauhelihapata on helppo arkiruoka, joka syntyy linsseistä, juureksista ja jauhelihasta. Pataan voi käyttää myös karitsan jauhelihaa. Ruokaisan padan voi tarjota sellaisenaan tai leivän tai riisin kera.

Torstai

Tandoori kvinoa-kasvispata

30-60 min
4

Tandoori kvinoa-kasvispata valmistuu nopeasti. Ruokaisa pata toimii myös lihan tai broilerin lisukkeena tai ihan sellaisenaan.

Perjantai

Makkarapata chili con carnen tapaan

30-60 min
6

Makkarapata chili con carnen tapaan on taatusti lämmittävää talviruokaa. Padan voi tehdä chorizon sijaan myös muista makkaroista, lihasuikaleista, jauhelihasta tai kokonaan ilman lihaa.

Lauantai

Portugalilainen kalapata

yli 60 min
0

Portugalilaisessa kalapadassa on myös sinisimpukoita ja mustekalaa. Tomaattisen kastikkeen viimeistelee valkoviini ja savupaprikajauhe.

Sunnuntai

Perinteinen karjalanpaisti

yli 60 min
6

Suomi-ruoan loistotähti on ehdottomasti karjalanpaisti. Karjalanpaistin valmistus on niin yksinkertaista, että se onnistuu aloittelijaltakin. Tarvitset vain aikaa ja malttia, lopputulos on suussa sulava.

Jälkiruoka

Paahdettuja hedelmiä ja valkosuklaata

alle 30 min
0

Nosta hedelmäsalaattisi uuteen ulottuvuuteen. Pieni uunipaahto lohtii hedelmistä supermaukkaita. Päälle sulanut valkosuklaa ja kylkeen pyöräytetty jäätelöpallo takaavat makuilotulituksen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 48: Syksyn parhaat pataruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X