Viikon ruokalista vko 49: Suomiruoka-viikko ja itsenäisyyspäivän juhlamenu

Onnea Suomi! Itsenäisyyttä on syytä juhlia ja parhaiten se onnistuu herkullisen ruoan merkeissä. Tämän viikon ruokalista tarjoaa suomalaisten suosikkiarkiruokia ja fiinejä juhlaruokia suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen ja hyödyntäen.

Maanantai

Itse tehty pinaattikeitto

alle 30 min
4

Pinaattikeitto on parasta itse tehtynä. Se on edullista kotiruokaa.

Tiistai

Tyrnisilakkavuoka

30-60 min
4

Silakka on maukas ja edullinen arkiruoan raaka-aine. Maukas silakkavuoka saa uuden veikeän aromin tujauksesta tyrnimehua.

Keskiviikko

Uunipeltimakaronilaatikko

30-60 min
6

Uunipeltimakaronilaatikko on kuin tavallinen makaronilaatikko, mutta kypsennystapa on vain erilainen kuin perinteisessä. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.

Torstai

Sienipizza

yli 60 min
0

Sienipizza syntyy suomalaisista raa­ka-­aineista. Täyt­teessä on tatteja, Viinitarhurin juus­toa ja ohuita kyl­mäsavupeura­ leikkeleitä.

Perjantai

Alkuruoka

Puolukkagraavattu siika

yli 60 min
10

Puolukkagraavattu siika on maukas juhlaruoka tyylikkäällä twistillä. Tarjoa kala alkuruokana saaristolaisleivän kanssa tai osana joulun kalapöytää.

Poronpaisti

30-60 min
8

Rakenteeltaan hienosyinen ja murea poro on erittäin vähärasvaista. Paistiviipaleet aateloidaan mustikka-portviinikastikkeella.

Jälkiruoka

Valuva mustikka-valkosuklaakakku

yli 60 min
10

Mustikka-valkosuklaakakku vie kielen mennessään. Kun jätät kakun sisältä hieman valuvaksi, saat kakun ja kastikkeen samassa, näppärää!

Lauantai

Lohi-lehtikaalilaatikko

30-60 min
4

Lohilaatikko saa raikkaan päivityksen lehtikaalista. Tähän laatikkoon käytetään keitettyjä perunoita, joten niitä kannattaa tehdä edelliselle aterialle reilusti.

Sunnuntai

Perinteinen karjalanpaisti

yli 60 min
6

Suomi-ruoan loistotähti on ehdottomasti karjalanpaisti. Karjalanpaistin valmistus on niin yksinkertaista, että se onnistuu aloittelijaltakin. Tarvitset vain aikaa ja malttia, lopputulos on suussa sulava.

Jälkiruoka

Puolukkamousse

yli 60 min
10

Puolukkamousse sopii herkkuvälipalaksi tai viikonlopun jälkiruoaksi. Kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa sopivat hyvin yhteen.

Keskustelu

Herkullista perinneruokaa,voiko olla parempaa kuin karjalanpaisti ja karjalanpiirakat…siihen vielä sienisalaattia niin johan suu napsaa.

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 49: Suomiruoka-viikko ja itsenäisyyspäivän juhlamenu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X