Persimon-pekoni-flammkuchen

Viikon ruokalista vko 50: Väriä lautaselle

Tämän viikon ruoat hehkuvat keltaisen, oranssin ja punaisen värisävyissä. Sahramilla maustettu kermainen pennepasta, persimoneilla ja pekonilla täytetty liekkipiiras sekä muhkea juuresrösti tuovat väriä kaamoksen keskelle.

Maanantai

Juuresröstiä kananmunilla ja pinaatti-hernesalaatilla

yli 60 min
4

Nahistuneet juurekset kannattaa raastaa juuresröstiin. Uunissa rapeaksi valmistunut juuresrösti on näppärä arkiruoka. Kevyesti paistetut munat toimivat kastikkeena.

Tiistai

Kermainen pennepasta sahramilla

alle 30 min
4

Joskus vähemmän on enemmän - ainakin mitä pastaan tulee. Kermainen kastike, paahdettu pekoni ja ripaus sahramia takaavat makuilotulituksen.

Keskiviikko

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

alle 30 min
4

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain on vaivaton arkiruoka, jolle intialaiset mausteet antavat uutta makua.

Torstai

Keltainen siskonmakkarakeitto

alle 30 min
4

Siskonmakkarakeitto on kotiruokien kärkikastia. Ripaus curryjauhetta antaa liemeen uuden säväyksen ja kullan keltaisen värin.

Perjantai

Persimon-pekoni-flammkuchen

alle 30 min
3

Saksalainen pizzankorvike flammkuchen eli liekkipiiras saa mukavan makukombon persimonista, pekonista ja suolaisesta fetajuustosta.

Lauantai

Katkarapuja kookoskastikkeessa

yli 60 min
4

Katkaravut mausteisessa kookos-tomaattikastikkeessa on lämmittävää talviruokaa parhaimmillaan. Tulisuutta voi säätää chilin määrällä. Kookosmaito pehmentää kokonaisuutta.

Sunnuntai

Kurpitsarisotto paahdetusta kurpitsasta

30-60 min
4

Kaikesta tulee parempaa paahtamalla, moni sanoo. Kurpitsa muuttuu uunissa herkullisen makeaksi. Paahdettu kurpitsa tuo makua ja kauniin keltaisen värin syksyiseen risottoon.

Jälkiruoka

Le Gruyère -juustokakku

yli 60 min
10

Kaupallinen yhteistyö: Switzerland Cheese Marketing Nordics. Le Gruyére AOP -juustoa sisältävä juustokakku sopii niin jälkiruoaksi kuin suolaiseksikin tarjottavaksi. Makeaksi herkuksi se taipuu kinuskikastikkeen ja sesongin hedelmien avulla.

Keskustelu

On aivan ihania ruokia olen ruoka fani tekisin päivät vaan hyvää ruokaa ja kokeilen uusia mausteita ja kaikkea mitä löydän kaupan hyllyltä kiitos vinkeistä

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 50: Väriä lautaselle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X