hasselbackan bataatit

Viikon ruokalista vko 51: Arkiruokaa pienellä vaivalla

Arki sen on joulukuussakin ja jotain ruokaa - mielellään helppoa ja nopeaa - pitäisi loihtia pöytään. Nämä arkiruoat valmistuvat pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla.

Maanantai

Marokkolainen jauhelihapata

30-60 min
2

Marokkolainen jauhelihapata on helppo kotiruoka, joka syntyy linsseistä, juureksista ja jauhelihasta. Pataan voi käyttää myös karitsan jauhelihaa. Ruokaisan padan voi tarjota sellaisenaan tai leivän tai riisin kera.

Tiistai

Tonnikala-pastasalaatti

30-60 min
6

Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä maukasta ja mehevää pastasalaattia.

Keskiviikko

Keltainen siskonmakkarakeitto

alle 30 min
4

Siskonmakkarakeitto on kotiruokien kärkikastia. Ripaus curryjauhetta antaa liemeen uuden säväyksen ja kullan keltaisen värin.

Torstai

Lohikiusaus

30-60 min
6

Lohikiusaus on kotiruokien kunkku, mehevä ja kermainen uuniruoka. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Kyseessä on todellinen lohturuoka, jota pitää saada säännöllisin väliajoin. Ohje toimii myös tuoreesta perunasta. Kokeile lohikiusausta myös viipaleina lohilaatikon tapaan.

Perjantai

Vodkapasta

alle 30 min
4

Vodkapasta, italialaisittain pasta alla vodka, on simppeli klassikkoruoka, joka sopii nopeaksi arkiruoaksi. Alkoholi haihtuu kastiketta keitettäessä pois, ja siksi vodkasta jää pastaan vain maukas aromi.

Lauantai

Hasselbackan bataatit

yli 60 min
4

Hasselbackan bataatit käyvät lisukkeksi tai kasvisruoaksi sellaisenaan. Veistele bataattien pintaan mehevät viillot hasselbackan perunoiden tapaan. Tarjoa fetajuuston ja pinaatin kanssa.

Sunnuntai

Mausteiset broilerinkoivet

yli 60 min
4

Mausteiset broilerinkoivet saavat muikean makuvivahteen inkivääristä ja tähtianiksesta. Tarjoa mausteiset broilerinkoivet riisin, nuudelin tai kasvisten kanssa.

Jälkiruoka

Vaaleat glögipäärynät

yli 60 min
4

Vaaleat glögipäärynät ovat joulupöydän klassikkojälkiruoka, joka hurmaa kauneudellaan joka kerta. Kardemumma antaa suklaakastikkeelle jännittävän jouluisen maun.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 51: Arkiruokaa pienellä vaivalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X