Viikon ruokalista vko 52: Joulun parhaat tarjottavat

Tämän viikon ruokalista tarjoaa viime hetken resepti-ideoita jouluaterialle sekä vinkkejä tähteiden hyödyntämiseen. Valkoinen pizza eli pizza bianco, juustoinen kasvissosekeitto ja värikäs vuohenjuustosalaatti antavat jouluaterian rippeille uuden elämän.

Maanantai

Porkkanapestopasta

alle 30 min
2

Porkkanapestopasta on helppo pikaruoka kiireisiin päiviin. Oranssi pestokastike syntyy pastan kiehuessa keitetyistä porkkanoista ja cashewpähkinöistä.

Tiistai

Alkuruoka

Ankkaa ja salaattia haarukassa

30-60 min
6

Valmiit haarukkapalat ankkasiivulla, klementtiinillä ja salaatilla on helppo valmistaa etukäteen. Ne ovat loistava alkupala talven juhliin.

Persimonilla täytetty porsaanfilee

30-60 min
6

Tylsistyttääkö perinteinen joulukinkku? Pienen porukan joulukinkku tehdään porsaanfileestä ja täytetään persimonilla sekä pinjansiemenllä.

Jälkiruoka

Gougères – juustotuulihatut

30-60 min

Kaupallinen yhteistyö: Switzerland Cheese Marketing Nordics. Gougères – juustotuulihatut hedelmien, marmeladien ja juuston kera korvaavat perinteisen juustotarjottimen.

Keskiviikko

Alkuruoka

Porotartar ruisleivällä

alle 30 min
8

Kylmäsavuporosta, etikkapunajuurista ja piparjuurituorejuustosta sekoitettu porotartar herättää alkupalapöydässä ihastuksen huokauksia niin raikkaan täyteläisen makunsa kuin pirteän pinkin ulkonäkönsäkin ansiosta. Kokeile porotartaria myös palttoonnapin tai muun rapean leivän päällä.

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika

30-60 min
6

Kokonainen siika kypsyy suolakuoren sisällä omassa mehussaan upea-aromiseksi kalapöydän keskipisteeksi.

Jälkiruoka

Granaattiomena­-maitosuklaapiiras

alle 30 min
8

Granaattiomenan­ siemenet ovat uskomattoman kauniita ja myös herkullisia kakunkoristeita. Yhdessä maitosuklaan kanssa lopputulos on kerrassaan vastustamaton.

Torstai

Pizza bianco eli valkoiset pizzat

yli 60 min
6

Valkoiset pizzat ovat todellisia herkkupaloja. Tähän pizzaan voi hyvin käyttää kala-aterialta ylijää­neet savukalat, graavilohen ja mädin.

Perjantai

Helppo sinihomejuusto-kurpitsakeitto

30-60 min
4

Tämä keitto valmistuu puolessa tunnissa ja on näppärä keittää jo edellisenä päivänä valmiiksi. Keitto on näyttävä, nopea valmistaa ja sen raaka-aineet ovat edulliset. Muista säästää kurpitsan siemenet. Paahda ne pannulla rapeiksi ja ripottele keiton pinnalle.

Lauantai

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

yli 60 min
6

Tässä vuohenjuustosalaatissa on kaikki kohdallaan. Se yhdistää vastustamattomalla tavalla suolaista ja makeaa, raikkaita kasviksia, rapeana rouskuvia pähkinöitä sekä täyteläistä vuohenjuustoa.

Sunnuntai

Maukas lammaspata

yli 60 min
6

Maukas lammaspata syntyy lampaanpotkasta tai muusta luullisesta lihasta, joka saa hautua hissuksiin uunissa tai liedellä säilyketomaattien, punaviinin ja yrttien kera.

Jälkiruoka

Itämainen hedelmäsalaatti

alle 30 min
6

Itämainen hedelmäsalaatti sekoitetaan sitrushedelmistä, persimonista, granaattiomenasta ja viinirypäleistä. Taatelit antavat hedelmäsalaatille makeutta ja appelsiininkukkavedellä sekä ruusuvedellä maustettu kastike kruunaa raikkaan jälkiruoan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 52: Joulun parhaat tarjottavat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X