Persimon-pekoni-flammkuchen

Viikon ruokalista vko 52: Jouluviikon herkut

Joulun ruokasuunnitelmat lienevät monella jo lukkoon lyöty, mutta ehkäpä tämän viikon ruokalista tarjoaa silti vielä jonkin pienen idean ja lisän joulupöytään tai joulun jälkeiseen herkutteluun. Esimerkiksi Itä-Ranskan vuoristosta kotoisin oleva tartiflette ja itävaltalainen liekkipiiras persimon-pekonitäytteellä tuovat mukavaa vaihtelua perinteisten jouluruokien rinnalle.

Maanantai

Kuohkea juureskeitto

alle 30 min
0

Lumivalkoinen juureskeitto syntyy maa-artisokasta, palsternakasta tai mustajuuresta. Maa-artisokka- ja palsternakkasosetta saa valmiina. Lihansyöjä täytelöittää makua savuporotuorejuustolla. Kasvissyöjä valitsee ruohosipuli- tai yrttijuuston ja paistetut sienet.

Tiistai

Tartiflette

30-60 min
8

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä on tyypillistä ranskalaista vuoristoruokaa.

Keskiviikko

Hedelmäinen kalkkunasalaatti

30-60 min
0

Hedelmäinen kalkkunasalaatti on runsas salaatti, joka sopii talviseen juhlapöytään. Viikunat ja taatelit antavat salaatille makeutta, granaattiomenan siemenet ja viinirypäleet raikkautta. Salaatin voi tehdä myös tähteeksi jääneestä joulukalkkunasta.

Torstai

Alkuruoka

Mausteinen bouillabaisse-liemi halstratun lohen kera

30-60 min
4

Mausteinen bouillabaisse-liemi halstratun lohen kera tuo vaikutteita Rivieralta. Hienostunut bouillabaisse toimii alkupalapöydässä tai pääruokana tuoreen leivän kanssa.

Possuwellington

yli 60 min
8

Possuwellington korvaa joulupöydässä kinkun. Porsaanlihasta valmistettu wellington on tämän joulun hitti! Peittele possun­filee lehtitaikinan kätköihin sienten ja purjon kanssa, niin saat tyylik­kään haastajan kinkulle.

Jälkiruoka

Pähkinäinen marenkitorttu

30-60 min
10

Pähkinäinen marenkitorttu ihastuttaa joulun aikaan. Marenkirulla täytetään viikunoilla, pähkinöillä ja mascarponejuusto-kermaseoksella.

Perjantai

Alkuruoka

Ankkaa ja salaattia haarukassa

30-60 min
6

Valmiit haarukkapalat ankkasiivulla, klementtiinillä ja salaatilla on helppo valmistaa etukäteen. Ne ovat loistava alkupala talven juhliin.

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika

30-60 min
6

Kokonainen siika kypsyy suolakuoren sisällä omassa mehussaan upea-aromiseksi kalapöydän keskipisteeksi.

Jälkiruoka

Aprikoosijäätelö ilman jäätelökonetta

yli 60 min
10

Aprikoosijäätelö on herkullinen kotijäätelö , joka syntyy helposti ja nopeasti ilman jäätelökonetta. Jäätyminen vie vuorokauden.

Lauantai

Persimon-pekoni-flammkuchen

alle 30 min
3

Saksalainen pizzankorvike flammkuchen eli liekkipiiras saa mukavan makukombon persimonista, pekonista ja suolaisesta fetajuustosta.

Sunnuntai

Ranskalainen äyriäispiiras – peltigalette äyriäisillä

yli 60 min
8

Galette on ranskalainen rento ja rustiikkinen avopiirakka. Tässä ohjeessa sen sisään kätkeytyy äyriäisiä. Ranskalainen äyriäispiiras maistuu kahvipöydän suolapalana tai lounaalla keiton tai salaatin kaverina.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 52: Jouluviikon herkut

Vastaa käyttäjälle Helinä Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X