Viikon ruokalista vko 52: Jouluviikon herkut
Maanantai
Kuohkea juureskeitto

Lumivalkoinen juureskeitto syntyy maa-artisokasta, palsternakasta tai mustajuuresta. Maa-artisokka- ja palsternakkasosetta saa valmiina. Lihansyöjä täytelöittää makua savuporotuorejuustolla. Kasvissyöjä valitsee ruohosipuli- tai yrttijuuston ja paistetut sienet.
Tiistai
Tartiflette

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä on tyypillistä ranskalaista vuoristoruokaa.
Keskiviikko
Hedelmäinen kalkkunasalaatti

Hedelmäinen kalkkunasalaatti on runsas salaatti, joka sopii talviseen juhlapöytään. Viikunat ja taatelit antavat salaatille makeutta, granaattiomenan siemenet ja viinirypäleet raikkautta. Salaatin voi tehdä myös tähteeksi jääneestä joulukalkkunasta.
Torstai
Alkuruoka
Mausteinen bouillabaisse-liemi halstratun lohen kera

Mausteinen bouillabaisse-liemi halstratun lohen kera tuo vaikutteita Rivieralta. Hienostunut bouillabaisse toimii alkupalapöydässä tai pääruokana tuoreen leivän kanssa.
Possuwellington

Possuwellington korvaa joulupöydässä kinkun. Porsaanlihasta valmistettu wellington on tämän joulun hitti! Peittele possunfilee lehtitaikinan kätköihin sienten ja purjon kanssa, niin saat tyylikkään haastajan kinkulle.
Jälkiruoka
Pähkinäinen marenkitorttu

Pähkinäinen marenkitorttu ihastuttaa joulun aikaan. Marenkirulla täytetään viikunoilla, pähkinöillä ja mascarponejuusto-kermaseoksella.
Perjantai
Alkuruoka
Ankkaa ja salaattia haarukassa

Valmiit haarukkapalat ankkasiivulla, klementtiinillä ja salaatilla on helppo valmistaa etukäteen. Ne ovat loistava alkupala talven juhliin.
Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika

Kokonainen siika kypsyy suolakuoren sisällä omassa mehussaan upea-aromiseksi kalapöydän keskipisteeksi.
Jälkiruoka
Aprikoosijäätelö ilman jäätelökonetta

Aprikoosijäätelö on herkullinen kotijäätelö , joka syntyy helposti ja nopeasti ilman jäätelökonetta. Jäätyminen vie vuorokauden.
Lauantai
Persimon-pekoni-flammkuchen

Saksalainen pizzankorvike flammkuchen eli liekkipiiras saa mukavan makukombon persimonista, pekonista ja suolaisesta fetajuustosta.
Sunnuntai
Ranskalainen äyriäispiiras – peltigalette äyriäisillä

Galette on ranskalainen rento ja rustiikkinen avopiirakka. Tässä ohjeessa sen sisään kätkeytyy äyriäisiä. Ranskalainen äyriäispiiras maistuu kahvipöydän suolapalana tai lounaalla keiton tai salaatin kaverina.
Keskustelu
Voi miten ihania ruokia. Uusia makuja maistelemaan.
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 52: Jouluviikon herkut