pizza bianco

Viikon ruokalista vko 53: Ruokia joulun tähteistä

Tällä viikolla loihditaan jouluruokien tähteistä uusia herkkuja. Esimerkiksi savulohen tähteet voi upottaa pihveihin tai pizzaan, kinkkua kuutioida halloumijuustolla rikastettuun juuresvuokaan ja juustonkannikat raastaa mehevän lasagnen kerroksiin. Nämä ja muut nerokkaat ohjeet antavat huutia hävikille.

Maanantai

Kalkkuna-caesarsalaatti

yli 60 min
6

Herkullinen caesarsalaatti sopii juhlapöytään ja valmistuu näppärästi vaikkapa kalkkunafileen tähteistä. Caesarsalaatin krutongeiksi sopii hyvin kaapista löytyvä leipä. Kalkkunafileen tilalle voi vaihtaa broileria, kalkkunaleikkettä tai lämminsavulohta.

Tiistai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min
0

Lämminsavulohi-perunapihvit ovat huippuhelppoja pihvejä. Siihen uppoavat niin savulohen kuin perunamuusinkin rippeet. Ainekset vain sekaisin, pannulle paistumaan, kaveriksi salaatti ja eikun syömään.

Keskiviikko

Quesadillat

alle 30 min
4

Quesadillat lienevät parasta hävikinhäätöruokaa. Täytä Quesadillat vaikkapa kanalla, kasviksilla tai kinkulla. Äläkä säästele juustossa!

Torstai

Pizza bianco eli valkoiset pizzat

yli 60 min
6

Valkoiset pizzat eli pizza bianco ovat todellisia herkkupaloja. Tähän pizzaan voi hyvin käyttää kala-aterialta ylijää­neet savukalat, graavilohen ja mädin.

Perjantai

Helpot blinit

yli 60 min
16

Helpot blinit ovat venäläisen keittiön suolainen herkku. Tarjoa blinit kuumina mädin, smetanan ja silputun punasipulin kanssa.

Lauantai

Halloumi-juuresvuoka

30-60 min
4

Porsaanlihasuikaleista ja juureksista syntyy vähällä vaivalla herkullinen vuokaruoka, jota suolainen halloumijuusto ihanasti täydentää.

Sunnuntai

Kolmen juuston kasvislasagne

yli 60 min
8

Kolmen juuston kasvislasagne on herkku, jota juustonystävä ei voi ohittaa. Sinihome-, emmental- ja parmesaanijuusto aateloivat lasagnen viikonlopun luksusherkuksi.

Jälkiruoka

Suklaatäytteiset pähkinädonitsit torttutaikinasta

30-60 min
8

Löytyykö pakastimesta paketti torttutaikinaa ja suklaakonvehtejakin on yllin kyllin? Suklaatäytteisiin pähkinädonitseihin saat upotettua molemmat!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 53: Ruokia joulun tähteistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X