Viikon ruokalista vko 6: Helmikuun sesonkiherkut

Helmikuun ensimmäisellä viikolla tehdään perunamuusin kaveriksi niin hunajaisia porsaankyljyksiä kuin punajuurella piristettyjä papupihvejäkin. Viikonloppuna herkutellaan simpukkapastalla sekä veriappelsiineilla. Poimi myös parhaiden Runebergin torttujen ohje!

Maanantai

Lindströmin papupihvit

alle 30 min
4

Lindströmin papupihvit on edullista arkiruokaa ja tehdään klassisten lindströminpihvien hengessä. Lisukkeena maistuu purjolla ryyditetty perunamuusi.

Tiistai

Täytetty lohi ja raikas salaatti

30-60 min
4

Saat lohen ihan uudelle tasolle, kun täytät sen aurinkotomaatti­-pinaatti­-fetatäyt­teellä. Lohi mehe­vöityy uunissa eikä kaipaa rinnal­leen muuta kuin raikkaan salaa­tin. Lisää suolaa varovasti, sillä aurinkokuivatuissa tomaatissa ja fetassa on jo suolaa.

Keskiviikko

Broileri-kvinoasalaatti

alle 30 min
4

Broileri-kvinoasalaatti vie kovemmankin nälän. Salaatti viimeistellään raikkaalla ananasvinegrettellä. Voit hyödyntää salaattiin edellispäivän uunibroilerin rippeet.

Jälkiruoka

Runebergin tortut

yli 60 min
6

Runebergin tortut sulostuttavat kahvipöytiä helmikuussa kansallisrunoilijamme kunniaksi. Punssilla tai rommilla sekä mantelilla maustetut leivonnaiset kruunataan vadelmahillosilmällä.

Torstai

Sakea libanonilainen linssikeitto

30-60 min
4

Tämä linssikeitto on samaan aikaan samettisen pehmeä ja lämmittävän mausteinen. Kerralla valmistuu reilu kattilallinen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.

Perjantai

Mozzarella-kanapannu

30-60 min
4

Mozzarella-kanapannu solahtaa sujuvasti mutkattomien arkiruokien kategoriaan. Kanaruoat ovat ihanan helppoja. Kokeile vaihteeksi edullisia paistileikkeitä. Paistat pannulla vain värin, ja leike kypsyy uunissa. Balsamicokastike tuo ihanaa makeutta ja sopii hyvin mozzarellajuuston kumppaniksi.

Lauantai

Pasta alle vongole eli pastaa simpukoiden kanssa

alle 30 min
4

Syksy ja talvi ovat parasta simpukka-aikaa. Kysy kalatiskiltä pieniä hieta- tai sydänsimpukoita ja tee niistä pastaa. Simpukat ovat herkullista pikaruokaa.

Sunnuntai

Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

alle 30 min
4

Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi hunajaiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.

Jälkiruoka

Marenki-veriappelsiini-unelma

alle 30 min
4

Raikkaan kirpsakat sitruunat ja makea marenki ovat ihania yhdessä. Nappaa sitruksisen marenki­unelman ohje tal­teen yllätysvie­raita varten. Saat hyvää hetkessä: herkullinen jälki­ruoka valmistuu vain viidessä minuutissa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 6: Helmikuun sesonkiherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X