Viikon ruokalista vko 7: Perunaviikko

Tällä viikolla vietetään perunaviikkoa ja tavalla tai toisella peruna loistaakin viikon jokaisella aterialla: munakkaassa, salaatissa, uunissa paahdettuna tai pizzapohjaksi pyöräytettynä. Tiistaina juhlistetaan myös kansallista kalakeittopäivää. Itse tehtyyn kalaliemeen keitetty kuhakeitto on mitä maukkain tapa osallistua teemapäivän viettoon.

Maanantai

Peruna-kikhernesalaatti

30-60 min
4

Ruokaisa salaatti tehdään perunoista ja kikherneistä. Salaatti toimii liharuokien lisukkeena tai lounaana ihan sellaisenaan.

Tiistai

Kuhakeitto

30-60 min
4

Maailman paras kalakeitto syntyy itse valmistetusta kalaliemestä voita ja kermaa säästelemättä.

Keskiviikko

Uunimunakas

30-60 min
4

Edellispäivän keitinperunat jalostuvat maukkaaksi munakkaaksi. Perunamunakas kypsyy näppärästi uunissa ja säilyy siten taatusti mehevänä.

Torstai

Kinkkukiusaus

30-60 min
4

Kinkkukiusaus saa täyteläisen makunsa paitsi perunasta myös saunapalvikinkusta, kermasta ja aromikkaasta juustoraasteesta. Herkullinen kinkkukiusaus valmistuu vikkelästi pakaste-altaasta löytyvästä peruna-sipulisekoituksesta.

Perjantai

Perunapizza

30-60 min
4

Valmista pizzan­ himoon super­nopea peruna­pizza. Nerokas perunasta tehty pizzapohja on arki­-iltojen pelas­taja.

Lauantai

Muheva uuniperuna

yli 60 min
4

Uuniperuna on mitä mainioin ruoka: maukas, vaivaton ja erilaisilla täytteillä helposti sekä lähes rajattomasti muunneltava. Tässä potun täytteenä on mehevä tuorejuusto-lohitahna.

Sunnuntai

Peruna-jauhelihalaatikko

yli 60 min
4

Peruna-jauhelihalaatikko on arkiruokien aatelia. Rapeiden perunoiden alta paljastuu herkullinen jauheliha-kasvisseos. Ruoan voi tehdä myös matalassa padassa tai kattilassa.

Jälkiruoka

Puolukkatoscakakku

alle 30 min
12

Puolukkatoscan mehevyyden salaisuus on pohjataikinaan lisätty perunasose. Puolukoiden tilalla voi käyttää myös viini­marjoja, kirsikoi­ta, karpaloita, pieniä kriikunoita tai luumuja.

Keskustelu

KIITOS!- Rakastan ruokien valmistusta,oli kiva kun sain uusia ohjeita PERUNASTA.
Peruna on perusruokaa,kuitenkin siitä voi valmistaa melkein mitä vaan.Kypsennän ruokia näin ”talvella” takassa.Namskis,maku on loistava – parempaa kuin sähkö-
uunissa kypsennetty.Uunimunakasta en ole koskaan tehnyt,nyt alan tekemään.
Alan keittämään pottuja enemmän uunimunakasta varten.Tähän asti olen keittänyt meille kahdelle tarkan määrän Braun Multigourmet höyrykeittimellä,pe-
runat eivät ”lillu” suolavedessä,ovat terveellisiä.Meillä ei ruokia heitetä menemään,siitä olen pitänyt huolen,valmistamalla juuri sellaisen määrän jonka tiedän ”uppoavan ääntä kohti”.- Puolukkatoscakakkua aion myös valmistaa…

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 7: Perunaviikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X