Viikon ruokalista vko 8: Hiihtolomaruokaa

Hiihtoloman parhaat ruoat ovat tuhteja ja mausteisia, valmistuvat nopeasti päivän reippailujen jälkeen tai hautuvat hissukseen muun puuhastelun lomassa.

Maanantai

Chili con quorn

alle 30 min
4

Chili con quorn on maukas vegeversio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Se maistuu riisin kera tai naposteluruokana maustettujen tortillalastujen kanssa.

Tiistai

Silakkarullat

30-60 min
0

Tuhdissa kermakastikkeessa haudutetut silakkarullat maistuvat perunoiden kera tai kylmänä myös leivän päällä.

Keskiviikko

Makkara-lehtikaalikeitto

alle 30 min
4

Mausteinen makkara antaa keitolle tuhdin maun. Tomaattisessa liemessä sattumina on myös perunaa, porkkanaa ja lehtikaalia.

Torstai

Chili-kanapasta

alle 30 min
4

Täydellisessä kanapastassa on kermainen kastike, paahdettua pekonia ja koukuttavan hyvä chilin polte. Chili-kanapasta on arki-illan herkullinen kiukkunälän selättäjä, joka valmistuu puolessa tunnissa.

Perjantai

Lohi-avokadohummus flatbread

30-60 min
4

Trendikäs flatbread päällystetään avokadohummuksella ja savulohella. Lohi-avokadohummus flatbread sopii sopii perjantairuoaksi pizzan sijaan.

Lauantai

Nyhtökaura-pinaattilasagne

yli 60 min
6

Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.

Sunnuntai

Merimiespihvi

yli 60 min
8

Merimiespihvi on perunaruokien klassikko ja pata­ruokien kunkku. Voit käyttää pataan niin naudan, hirven kuin peurankin lihaa.

Jälkiruoka

Laskiaispulla

yli 60 min
30

Laskiaispulla on yksi talven rakastetuimmista herkuista. Perinteiseen pullaan tulee reilu annos kermavaahtoa, jonka makeutta tasoitetaan raikkaalla vadelmahillolla. Kokeile myös muita hilloja vaihtelun vuoksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 8: Hiihtolomaruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X