Ruoka

Ruokalista viikko 9 – suomalaisten suosikkiruoat makaronilaatikosta texmexiin

Mitä suomalaisten pöydissä syödään? Tutkimusten mukaan suomalaiset pyörittävät arjessaan tyypillisesti yhdeksää eri suosikkiruokaa. Perinteiset ruokalajit ovat suomalaisten vahvoja suosikkeja: makaronilaatikko, uunilohi, itse tehty pizza, tortillat sekä mehevä lasagne toistuvat listalla vuodesta toiseen.

Suomalaisten suosikkiruokien joukosta löytyy niin makaronilaatikkoa, perinteistä lohikeittoa kuin texmex-henkisiä tortillojakin! Kokosimme listan ruoista, jotka maistuvat koko perheelle.

Ruokalista viikko 9 – suomalaisten suosikkiruoat

Maanantai: Soijamakaronilaatikko

Soijamakaronilaatikko kätevä ruoka, kun arkiruokakuluja tulisi saada karsittua. Halpa soijarouhe sisältää runsaasti proteiinia ja tuo ruokaisuutta makaronilaatikon kasvisversioon. Talleta reseptikirjaasi myös vegaaninen makaronilaatikko, kana-makaronilaatikko sekä Kotilieden lukijoiden rakastama Janican makaronilaatikkolasagne erilaisia ruokavalioita ja makumieltymyksiä varten.

Tiistai: Perinteinen lohikeitto

Perinteinen lohikeitto kuuluu suomalaisten suosikkikotiruokiin. Tutun sopan juttu ovat kermainen liemi, tilli ja maukkaat sattumat. Voit myös vaihtaa kerman kookosmaitoon ja keittää kattilallisen kookos-lohikeittoa tai thaimaalaista lohikeittoa.

Keskiviikko: Lihapullat

Perinteiset lihapullat lunastavat paikkansa koko perheen suosikkeina vuodesta toiseen. Tee kerralla suurempi satsi, syö osa heti ja pakasta loput. Uutta makua saat kokeilemalla erilaisia mausteita. Mummon lihapullien ykkösmauste on lapsuusvuosista tuttu maustepippuri. Lihapullille vaihtelua kaipaaville maistuvat myös broileripyörykät pähkinäkastikkeessa sekä punajuurifalafelit.

Torstai: Broileri-raejuustotortillat

Broileritortillat valmistuvat hetkessä, kun keität broilerin kattilassa etukäteen. Lado tortillan väliin myös haluamiasi kasviksia, salsaa ja guacamolea sekä raejuustoa – kylmähyllystä tuttu proteiinilisä sopii yllättävän hyvin texmexin pariksi! Jos tykkäät tortilloista, myös kasvistacot ja feta-mustakaaliquesadillat saattaisivat maistua.

Perjantai: Pizza Margherita

Pizza Margherita on pettämätön klassikko. Villioregano antaa kivasti sävyä perinteiselle tomaattikastikkeen, basilikan ja mozzarellan makutriolle. Vai kaipaisitko sittenkin vielä lisää potkua? Pizza picante yhdistää tulisen chilikastikkeen, salamin, kaprikset ja oliivit mausteiseksi kokonaisuudeksi. Vappu Pimiän herkullinen ja helppo pizzapannari on oikaisijan valinta.

Lauantai: Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

Alhaisessa lämpötilassa kypsytetty uunilohi on lohkeilevan mehevää, eli juuri sitä, mitä kalaruoalta voi toivoa. Uusia makuja kaipaavalle maistuu sosiaalisessa mediassa suosion saavuttanut kokki-ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin sokerilohi sekä chilitahnalla, inkiväärillä, fariinisokerilla ja korianterilla maustettu itämainen uunilohi.

Sunnuntai: Kasvis-vuohenjuustolasagne

Pehmeä lasagne on kotiruokien ykkönen! Vuohenjuustokastike ja tuoreet tomaatit antavat tutulle herkulle uutta viehätystä. Tämä kasvis-vuohenjuustolasagne maistuu Kotilieden lukijoille vuodesta toiseen. Kokeile valmistaa myös tortillalasagne, jossa lasagnelevyt korvaavat tortillaletut.

Jälkiruoka: Pannukakku

Pannukakku maistuu koko perheelle sekä suolaisena että makeana versiona niin aamiaisella, jälkiruokana kuin iltapalanakin. Tarjoa perinteinen pannari mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 9 – suomalaisten suosikkiruoat makaronilaatikosta texmexiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.