Juhannusherkut hurmaavat – katso helpot suosikkireseptit alkupaloista jälkkäreihin!
Juhannusherkut ovat parhaimmillaan helppoja ja herkullisia. Ne valmistellaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaimmat juhannusherkut, valitse näistä suosikkisi.
Juhannusherkut ovat olennainen osa keskikesän juhlintaa. Kalaherkut, grilliruoat ja uuden sadon kasvikset kuuluvat suomalaisen juhannuspöydän suosikkiruokiin. Nosta malja kesälle ja kata pöytään tutut Suomen kesän maut. Juhannusjuhla on täällä!
Lue myös Anna.fi: Rento juhannusmenu
Kippis juhannukselle
Tervetulojuomina maistuvat kotoisasti raparperilla ja mansikoilla maustetut raikkaat boolit ja kuohuvat maljat.
Juhannusherkut ja suosikkisuupalat
Juhannuksena nautitaan kesän parhaista antimista, uusista perunoista, sillistä, graavikalasta ja raikkaista vihanneksista.
Keskikesän rentoihin ruokajuhliin sopivat kasvistapenade, kurkkutikut omenatsatsikin kanssa ja lohipurilaiset. Mehukkaat lohihampurilaiset maistuvat huikopalana vaikkapa juhannusyön pikkutunneilla.
Pettämätön parivaljakko on saaristolaisleipä ja savukala. Pikkusuolaisena alku- tai huikopalana tarjoillaan toast skagen -leipiä tai helppoja savulohileipiä.
Lue myös: Osaatko keittää uudet perunat? Ne vaativat erityishuomiota – muista oikea määrä suolaa keitinveteen
Juhannusherkut paahtuvat grillissä
Juhannuksena grillataan oli keli mikä tahansa. Grillissä kypsyvät sulassa sovussa kalat, kasvikset ja grillilihat. Juhannuksen jälkiruoatkin voi käyttää grillin paahteessa.
Grillissä nopeasti kypsyvät broilerivartaat ja tuliset makkaravartaat on helppo valmistella etukäteen ja niitä voi varioida makujen ja mielihalujen mukaan.
Grilliruokien oiva kumppani on raikas salaatti, johon lisämakua tuo kastike. Perunasalaatin voit maustaa myös dijonnaise-sinappimajoneesilla.
Juhannuksen grilliruokaa
Makeaksi lopuksi helppoja marjaherkkuja
Parhaat juhannusherkut syntyvät oman puutarhan tai metsän antimista, mutta kyllä torikauppiaankin tuoreet marjat tuovat juhannuksen jälkiruokapöytään. Viimeistele juhannusateria suven suloisimmilla marjaherkuilla. Rapsakat raparperit maustavat mehevän piirakan ja kesän ensimmäiset mansikat kruunaavat juhannuksen juhlakakun.
Nauti mansikkakakusta, mustikkapiirakasta tai tee itse marjajäätelöä. Herkuttele marjaisilla juustokakuilla tai tee jäinen mansikka-pähkinäkakku. Sen voit valmistaa hyvissä ajoin pakkaseen ja nostaa tarjolle, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.
Juttua on muokattu ja täydennetty 28.4.2020.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhannusherkut hurmaavat – katso helpot suosikkireseptit alkupaloista jälkkäreihin!