MAINOS | Lejos
MAINOS | Lejos

Rentoudu joulun alla ja nauti herkkuresepteistä

Kääriydy villapeiton alle, oikaise sohvannurkkaan ja ota hetki aikaa itsellesi tai kutsu ystävät kylään rentoihin illanistujaisiin. Näissä juhlissa ei hikoilla keittiössä, vaan nautitaan leppoisasta juhlatunnelmasta yhdessä lähimmäisten kanssa.

Loppuvuosi on tyypillisesti kiireistä aikaa, mutta mitä jos tällä kertaa ottaisit vähän rennommin ja nauttisit juhlatunnelmasta ilman stressiä. Näiden glögikemujen parhaat tarjottavat päästävät tekijänsä helpolla. Kuppi kuumaa juomaa, viipale joulun makuista juustokakkua sekä tuhdin täyteläiset suklaatryffelit siivittävät hetkessä juhlatunnelmaan.

Perinteisen glögin lisäksi joulun alla voi keittää muutakin kuumaa juomaa. Rusinaglögi tehdään mustaherukkamehusta, joulun lämpimistä mausteista sekä makeista Sunmaid-rusinoista hissukseen hauduttamalla. Rusinoista sekä muutamasta appelsiiniviipaleesta tulee glögiin niin joulun makua kuin lempeää makeuttakin.

Voit tarjota rusinaglögin sellaisenaan tai makeuttaa juoman itse tehdyllä rusinasiirapilla, josta tilkka rommiaromia loihtii aikuisten suun mukaisen. Siirapin voi valmistaa ennakkoon ja lisätä glögin joukkoon tarjoiluvaiheessa.

Rusinaglögistä muuntuu myös kirpeä sweet & sour – glögi, kun lisäät joukkoon sitruuna-inkiväärimehua ja tarjoat sen makean happamien Sunmaid Sour -rusinoiden kera.

Kauden ihanimmat glögit – valitse makea tai kirpeä:

Rusinaglögi Glögi rommirusinasiirapilla Kirpeä sweet & sour – glögi

Ei joulua ilman kakkua

Tokihan joulun alla nautitaan myös makeista herkuista, mutta stressiä niidenkään valmistuksesta on turha ottaa. Viidestä raaka-aineesta valmistettavan luumujuustokakun leipoja pääsee vähällä. Suosittua Liemessä-blogia pitävän Jenni Häyrisen loihtima leivonnainen yhdistää joulun klassikkomaut: piparkakut sekä Hungry Chef -luumumarmeladin. Liivatetta helppotekoinen juustokakku ei tarvitse, sillä se napakoituu jääkaapissa vetäytyessään. Tällä ohjeella viime hetkeen jää vain glögin lämmittäminen.

Suussa sulavat rommirusinatryffelit

Rommirusinatryffelit sammuttavat pienen makean nälän ja ovat täydellinen herkku alkavaan juhlakauteen yhdessä tai erikseen kuuman glögin kanssa nautittuna. Kauniiseen rasiaan pakattuna itse tehdyt tryffelit ovat myös joulun toivottu ruokalahja. Kirjaimellisesti suussa sulavien tryffeleiden maun salaisuus piilee Sunmaid -rusinoissa sekä lorauksessa rommiaromia. Maun viimeistelee tumman täyteläinen Van Houten -kaakaojauhe. Tätä yhdistelmää on vaikea vastustaa, joten nauti suklaiset suupalat ilolla ja yllätä myös ystäväsi. Tryffelit säilyvät jääkaapissa viikon verran, joten ne voi loistavasti valmistaa hyvissä ajoin ennen herkkuhampaan kolotusta.

 

Rommi-rusinatryffelit

noin 20 – 28 kpl koosta riippuen

3/4 dl kuohukermaa 225 g tummaa suklaata 25 g voita 1 rkl rommiaromia 2 rkl Sund-Maid rusinoita 4 rkl Van Houten kaakaojauhetta

Mittaa kerma, hienonnettu tummasuklaa ja pehmeä voi teräskulhoon. Laita kulho kuumaan vesihauteeseen ja anna seoksen sulaa, välillä sekoittaen. Nosta kulho vedestä. Mausta seos rommilla ja lisää joukkoon rusinat. Sekoita. Viilennä seos jääkaapissa mielellään yön yli. Nostele lusikalla pieniä suklaapaloja. Muotoile käsissä nopeasti palloiksi. Pyörittele pallot kaakaojauheessa. Säilytä viileässä.

 

Katso lisää herkullisia reseptejä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rentoudu joulun alla ja nauti herkkuresepteistä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.