Etsitkö helppoa arkiruokaa? Lyökö pää kaupassa tyhjää? Ei hätää. Kotilieden Arjen nopeat ja helpot -teemaosiosta löydät vinkit makoisiin arkiruokiin, jotka sopivat niin liharuoista pitäville kuin kasvisruokavaliota noudattavalle. Tästä löydät nopeat lääkkeet huutavaan nälkään ja arkiruokien parhaat klassikot.

Nopeat pastat

Italialaiset sen tietävät. Pasta on parasta arkiruokaa: helppoa, hyvää ja nopeaa. Onko oma valintasi joku klassikoista, esimerkiksi  carbonara, pasta alla norma vai cacio e pepe? Vai kaipaatko uusia makuelämyksiä. Kokeile vaikkapa vodkapastaa tai salviaravioleja.

Ruokaisat salaatit

Ruokaisat salaatit ovat mainioita lounaita ja loistavia etätyöpäivän aterioita. Ne vievät nälän mennessään, mutta eivät tee olosta tukalaa. Valmista lounaaksi vaikkapa lohi-papusalaatti,  peruna-kikhernesalaatti tai ravitseva voimasalaatti.

Nopeat keitot

Keitot ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Resepteistämme löydät maukkaimmat keittoreseptit  pidit sitten kasvissosekeitosta, kylmistä lounaskeitoista, kalakeitoista makkarakeitosta tai eksoottisista keitoista.

Helpot uuniruoat

Uuniruoan juju piilee vaivattomuudessa. Lyhyiden alkuvalmistelujen jälkeen ruoka muhii uunissa ja sillä aikaa ehdit levähtää, piipahtaa ulkona tai lukea kirjaa. Hetken päästä keittiön täyttää mahtava tuoksu. Kokeile jo tänään kotoista särki-perunalaatikkoa tai maukasta Palermon pastavuokaa.

Helpot kalaruoat

Kala on parasta pikaruokaa,  se kypsyy hetkessä ja sopii siksi mainiosti arjen ruokapulman ratkaisuksi. Kalan voi heittää pannulle, keittoon tai uuniin. Konstit ovat niin monet, ettei kalaruokaan hevin kyllästy. Nappaa tästä parhaat kalareseptit.

Helpot ja nopeat liharuoat

Etsitkö helppoa ja nopeaa liharuokaa? Täältä löytyy. Jauhelihasta, makkarasta ja nakeista valmistuu vikkelästi arkiruokaa, joista lapset pitävät. Kokeile myös maukkaita herkkuja broilerinjauhelihasta tai tee kepeät ja nopeat Välimeren leikkeet kalkkunasta.

Helpot kasvisruoat

Kotilieden resepteillä loihdit suussa sulavia kasvisruokia hetkessä. Täältä löydät taatusti uudet suosikkireseptisi. Maistuisiko juuri nyt kikherne-kasviscurry pinaatilla höystettynä, maukas kasvispata tai chili con quorn?

Helpot peltiruoat

Yhden pellin uuniruoat ovat kiireisen päivän pelastus. Yhden pellin taktiikalla on helppo tehdä ruokaa isommallekin perheelle. Testaa esimerkiksi kaikille maistuvaa peruna-murupeltiä tai perjantai-iltaan sopivaa nachopeltiä tai hodarivuokaa.

Nopeat jälkiruoat

Jälkiruoka tekee arkiateriasta juhlan. Belgialaiset vohvelit, suklaamukikakku ja juustokaku lasissa ovat nappivalintoja.

Kotilieden bloggareiden arkiruokavinkkejä