Koti-illan kruunaa VSD – nämä kolme asiaa tarvitset rentoon ja helppoon herkkuhetkeen
VSD – viini, sipsi, dippi – on helppo hitti, joka tuo iloa pimeneviin iltoihin. Pirteän hedelmäinen, puolikuiva riesling saa yllättävän parin suolaisista perunalastuista. Mutkattoman makuelämyksen viimeistelee mausteinen dippikastike.
Mikä olisikaan parempi tapa viettää marraskuun pimeneviä iltoja kuin herkkuhetki sohvannurkassa yksin, kaksin tai porukalla?
VSD, eli viini, sipsi ja dippi, on mutkaton makuelämys, joka kruunaa rauhallisen koti-illan mutta kohottaa tunnelman myös rennoissa illanistujaisissa. Ja mikä parasta, nämä tarjoiltavat valmistuvat käden käänteessä.
Makunystyröitä kutkutteleva pari syntyy, kun suolaiset perunalastut kohtaavat hedelmäisen, puolikuivan Dr. Pauly-Bergweiler Blitz Rieslingin. Salamaa tarkoittava saksan kielen sana Blitz on osuva nimi tälle terästankeissa kypsytetylle viinille: sen maku on räjähtävän raikas, kypsän sitruksinen ja kevyen kukkainen.
Hapokas riesling tuo maut esiin suolaisista sipseistä, joiden rasvaisuus vuorostaan korostaa viinin hedelmäisyyttä. Makuelämyksen viimeistelee mausteinen dippikastike.
Pyysimme kolmea tuttua vaikuttajaa jakamaan omat lempireseptinsä. Valitse resepteistä suosikkisi, korkkaa, dippaa ja nauti! Rentoutuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa – ja hyvää.
Joonas Pesosen itämainen valkosipulidippi
Ainekset:
maustamatonta jugurttia
1 valkosipulinkynsi
nippu tuoretta minttua
nippu tuoretta korianteria
maun mukaan mietoa punaista chiliä
1/2 sitruunan mehu
2 tl inkivääriä ja jeeraa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Tee näin:
Raasta valkosipulinkynsi. Silppua minttu, korianteri ja punainen chili. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki reseptin ainekset keskenään.
Linda Jakobssonin aasialainen siemendippi
Ainekset:
1 prk kermaviiliä
1 rkl Wasabi Japanese Style Sesame -siemensekoitusta
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
Tee näin:
Sekoita kaikki reseptin ainekset keskenään.
Hanna Angelvuon raikas limedippi
Ainekset:
3 rkl majoneesia
2 rkl kermaviiliä
1 limen mehu ja kuori
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl mustapippuria
1 tl umamia
6–8 tippaa Tabascoa
Tee näin:
Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Lisää joukkoon limen mehu ja raasta sekaan myös sen kuori. Mausta ruokalusikallisella vaaleaa siirappia ja mustapippuria. Lisää umami ja noin 6–8 tippaa Tabascoa.