MAINOS | Knorr
MAINOS | Knorr

Hittiherkku yhdistää sesongin parhaat maut – sienipiirakan moderni versio paistuu uuninpellillä

Nyt leivotaan satokauden parhaat raaka-aineet muhkeaksi peltipiirakaksi, joka vie nälän isommaltakin porukalta. Piirakan pohja saa täyteläisen maun Knorr Fond “du Chef” annosfondista. Täytteen kruunaa sienten, punasipulin, fetajuuston ja omenan herkullinen makuyhdistelmä. Katso resepti!

Sienipeltipiirakka sopii arkipäivän iltapalaksi tai tarjottavaksi yllätysvieraille. Siihen sopivat täytteeksi erilaiset metsäsienet kuten kanttarellit ja tatit. Sieniherkun maustaminen onnistuu Knorr Fond ”du Chef” -fondilla, joka on helppokäyttöinen ja tuo kaivattua syvyyttä ruokaan.

Tässä reseptissä fondia käytetään kahdella tavalla: maustamaan taikinaa ja tuomaan umamia sienitäytteelle. Kun käytät vegeversiota fondista, saat sopivat ruoan myös kasvissyöjille. Kokeile kasvisfondia piirakkataikinaan, jolloin se korvaa taikinassa suolan. Juustoraastetta ei kannata lisätä taikinaan vaan säästää se piirakan päälle. Tässä piirakassa on lisätty puolikas fondi taikinaan, toinen puolikas lisätään sienien sekaan.

Maukkaan taikinan salaisuus

Tiesitkö, että fondia voi hyödyntää myös leivonnassa. Se sopii loistavasti piirakkapohjan maustamiseen.
Sienipiirakan taikinan maustaa puolikas fondi.

Laadukas liemi antaa makua sieniruokiin

Suosikkisieniruokia ovat perinteiset sienimuhennokset, keitot ja risotot. Kaikki kolme klassikkoa perustuvat kahteen asiaan: tuoreisiin sieniin ja erityisesti laadukkaaseen liemeen. Makurikas liemi vaatii tuntikausien keittämistä, mikä ei sovi kiireiselle kotikokille. Knorr Fond ”du Chef” fondissa tiivistyy täyteläiset maut, jotka on saatu aikaan keittämällä muun muassa juureksia. Annosfondit sopivat arkikokkaukseen: ne ovat helppokäyttöisiä, tuovat kaivattua syvyyttä ruokaan ja säilyvät pitkään huoneenlämmössä. 

Yksi ikisuosikki on kantarellikeitto, jonka makuun saat sävyä lisäämällä fondin. Sopivaa happamuutta tulee keittoon, kun ripottelet päälle tuoreita puolukoita. Risottoon sopii niin kasvis-, liha tai kanaliemikin. Fondit liukenevat helposti kiehuvaan veteen, joten täyteläinen liemi valmistuu nopeasti. 

Sienipiirakan kermainen ja maukas täyte on monipuolinen herkku. Ranskankermalla ja fondilla maustetut sienet voit kasata lämpimien voileipien päälle. Raastaa päälle vahvaa juustoraastetta ja ripottele vielä tuoretta timjamia. Voit myös vaihtaa ranskankermaan kuohukermaan ja tarjota sienimuhennoksen keitettyjen perunoiden kera – siitä ei klassikko parane. 

Resepti

Peltisienipiirakka (6-8 hengelle)

Pohja:

6 dl vehnäjauhoja

1/2 kpl Knorr Fond ”du Chef” kasvisfondi

250 gr voita

1/2 dl kylmää vettä 

Täyte

2 litraa metsäsieniä (kantarelli, suppilovahvero, herkkutatti, vaaleaorakas)

1 rkl voita

1/2 kpl Knorr Fond ”du Chef” kasvisfondi

1 prk (150 gr) ranskankermaa

1 kananmuna

100 gr fetaa

Tarjoiluun:

1/2 punasipuli

1 kirpeä omena 

1 pss tuoretta babypinaattia

Valmistus

  1. Raasta kylmä voi juustoraastimella kulhoon, lisää puolikas fondi ja nypi jauhot voin ja fondin kanssa karkeaksi muruksi. Lisää taikinaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti sekaisin vaivaamatta taikinaa. Kääri taikina muovikelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin.
  2. Taikinan tekeytyessä voit paistaa sienet ja pilkkoa omenan ohuiksi viipaleiksi (omena ei ruskistu jos lisäät tirauksen sitruunanmehua viipaleisiin). Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla kunnes vesi tulee ulos ja häviää pannulta kokonaan, noin 10 minuuttia. Lisää sitten voi pannulle ja ruskista sieniä viitisen minuuttia. Madalla lämpöä ja sekoita sieniin puolikas fondi ja ranskankerma. Kaada seos kulhon jäähtymään ja sekoita lämpimään sienitäytteeseen 1 muna. 
  3. Lämmitä uuni 200C asteeseen ja painele taikina sen jälkeen leivinpaperilla päällystetylle pellille ohueksi kerrokseksi. Levitä sienitäyte tasaisesti pohjan päälle ja murustele päälle fetajuusto.
  4. Paista piirakkaa uunin alatasolla 30-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja pohja kypsä. Levitä uunista tulleen piirakan päälle punasipulit,  omenaviipaleita ja tuoretta babypinaattia. Tarjoa heti. 

Helposti täyteläisyyttä!

Knorr Fond “du Chef” annosfondi on kotikokin
paras apuri. Fondituotteilla saat nopeasti ruokaan
makua ja syvyyttä. Fondien täyteläinen maku on
saatu keittämällä liemet luista ja kasviksista. Fondi
liukenee helposti lämpimään veteen.