MAINOS | Kärcher
MAINOS | Kärcher

Hyvästit roiskeille ja kiipeilylle – lisävarusteet tekevät painepesurista entistäkin ylivoimaisemman puhdistajan

Talven jälkeen pihalla riittää puhdistettavaa. Painepesurin ja oikeiden lisävarusteiden avulla selviät hankalistakin pesuhommista hetkessä.

Kun on kerran pessyt terassin tai puutarhakalusteet puhtaaksi painepesurilla, paluuta entiseen ei ole. Perinteiseen harja-, letku- ja sisumenetelmään verrattuna homma sujuu hujauksessa. Vettäkin säästyy melkoisesti: painepesurilla pestäessä vettä kuluu noin 80 prosenttia vähemmän kuin puutarhaletkulla suihkuteltaessa.

– Puhdistustulosta on kiva katsoa, sillä sen näkee välittömästi. Suomessa on pitkä talvi, ja esimerkiksi terassipinnoille kertyy kaikenlaista tavaraa. On palkitsevaa, kun sen alta paljastuu puhdas pinta, sanoo Kärcherin asiantuntija Joona Järvi.

Painepesuri
Terassipesurin etusuihku tekee vakuuttavaa jälkeä niin pihan kivipinnoilla kuin terassilaudoituksella.

Kärcher on pitkän linjan siivouslaitteiden valmistaja, joka on erikoistunut muun muassa painepesureihin ja niiden lisävarusteisiin. Kaikkiin Kärcherin painepesurimalleihin on saatavana varusteita, jotka lisäävät laitteiden monikäyttöisyyttä entisestään. Ne on myös helppo kliksauttaa paikoilleen pikakiinnityksellä.

Joko tunnet nämä kolme lisävarustetta?

1. Terassipesuri putsaa tehokkaasti ja jälkiä jättämättä

Terassin voi puhdistaa painepesurilla ilman lisävarusteitakin, mutta silloin on varauduttava likaroiskeisiin. Riskinä on myös se, että voimakas paine jättää terassilautoihin jälkiä tai vaurioittaa hapristuneen laudan pintaa.

– Terassipesuri kulkee terassin pinnalla pehmeästi kuin ilmatyynyalus. Pesu tapahtuu pyörivällä liikkeellä, ja laitteen etäisyyttä pinnasta voi säätää materiaalin likaisuuden ja kunnon mukaan. Teho on voimakkaimmillaan, kun pesuri on lähellä pintaa.

Edistyneimmän T7-mallin erikoisuutena on etusuihku, joka työntää irtolikaa eteenpäin. Laite on muotoiltu niin, että suihkulla pääsee käsiksi myös kulmiin.

Terassipesurilla voi pestä paljon muutakin kuin terasseja aina autotallin ovista leveisiin penkkeihin. Jokaiseen Kärcherin painepesuriin löytyy malliin sopiva terassipesuri.

2. Jatkovarsi kurottaa korkeuksiin turvallisesti

Suomi on valokatteiden luvattu maa, mutta niiden puhdistaminen ei ole aivan yksinkertaista.

– Jos peseminen edellyttää kiipeilyä, myös turvallisuusnäkökulmat tulevat vastaan, Joona muistuttaa.

Teleskooppinen TLA 4 -jatkovarsi yltää jopa viiden metrin korkeuteen, ja se on erinomainen apuri myös katosten, kasvihuoneiden, ylhäällä sijaitsevien ikkunoiden ja korkeiden ajoneuvojen kattojen pesemisessä. Säädettävä nivel varmistaa, että laitteella yltää katoille vaivattomasti. Jatkovarsi sopii kaikkiin Kärcherin painepesurimalleihin K4-sarjan pesureista ylöspäin. K2- ja K3-sarjaisten paine ei riitä jatkovarren käyttämiseen.

3. Kattokourut ja putket puhdistuvat kuin itsestään

Vesikourujen putsaaminen lehdistä ja irtoroskasta on työlästä puuhaa, mutta kattokourujen ja rännien puhdistussetin avulla homma hoituu hujauksessa. Kourussa itsenäisesti liikkuva varuste – tuttavalliselta nimeltään rännimyyrä  –  tekee puhdasta jälkeä ilman, että vieressä täytyy seistä tikkailla tarkkailemassa.

– Rännimyyrä on todella iso apu, ja kaikenlaiset jatkovarret voi unohtaa. Kun myyrän eli pesupään irrottaa, laite muuntuu putkenaukaisuletkuksi, jolla voi avata esimerkiksi tukkeutuneen syöksytorven.

Lisävarusteesta löytyy kaksi erilaista vaihtoehtoa, jotka käyvät kaikkiin Kärcherin painepesurisarjoihin.

Kattokourujen ja rännien puhdistussetti kulkee tuttavallisesti nimellä rännimyyrä.