MAINOS | Keittiömaailma
MAINOS | Keittiömaailma

Puu ja murretut sävyt keittiötrendien aallonharjalla – näin luot täydellisen yhdistelmän kodin sydämeen

Trendikkäässä keittiössä pehmeät puun sävyt ja eloisat värit ovat sulassa sovussa.

Kodilta ja sen sydämeltä toivotaan juuri nyt ennen kaikkea rauhaa ja luonnollisuutta. Seesteistä tunnelmaa luodaan luonnonläheisillä materiaali- ja väriyhdistelmillä. Puu ja murretut värisävyt yhdessä ja erikseen ovat nyt pinnalla keittiötrendeissä.

”Nyt tykätään kovasti tummanruskeasta puusta, kuten Keittiömaailman Nordic Nature -mallistosta. Lisäksi syksyn uutuus, tammikuvioinen melamiiniovi on suosittu ja edullinen vaihtoehto aidolle puulle” -kertoo Keittiömaailman keittiöt valmistavan Novartin konseptipäällikkö Nina Eskelinen.

Yhdistä tummaan puuhun ja vihreän eri sävyihin klassinen teräshana ja -vetimet. Myös Nordic Nature-malliston puuvetimet näyttävät upeilta maalatussa ovessa.

Moni pähkäilee puupintojen kanssa sitä, kuinka ne sopivat muuhun sisustukseen. Voiko kahta erilaista puun sävyä sekoittaa keskenään?

”Jos esimerkiksi lattia on vaaleaa puuta, sanoisin että kannattaa valita mieluummin selvästi erisävyistä puuta keittiöön. On nimittäin vaikea löytää kahta täysin samaa puunsävyä, ja silloin lattia ja keittiö alkavat äkkiä riidellä keskenään. Mieluummin kunnolla eri kuin vähän sama, Eskelinen suosittelee.”

Nordic Nature -malliston tumma puu sopii siis hyvin yhteen vaaleansävyisen lattian kanssa.

Aiemmin keittiötrendinä oli valita ala- ja yläkaappeihin eri sävy. Nyt rajaus ei ole näin tiukka, erilaisia materiaaleja ja sävyjä yhdistellään leikkisämmin.

”Puupintaa voi lisätä keittiöön vaikka vain pienenä ripauksena, kuten aamiaiskaapin sisään tai avohyllyihin, Eskelinen ehdottaa.”

Yksi tapa yhdistää puuta ja maalattua ovea on valita tammea saarekkeeseen ja väriä seinäkaappeihin.

Sinisen eri sävyt kasvattavat suosiotaan sisustuksessa. Meri-sävy tuo keittiöön tummaa tunnelmallisuutta.

Lämmintä vai viileää?

Värien käyttö keittiöissä on lisääntynyt viimeisen vuoden aikana selvästi. Väreillä luodaan keittiöön uniikkia, elävää ilmettä. Eskelinen neuvoo aloittamaan väriyhdistelmien luomisen puupinnasta.

”Kun puun valinta on tehty, kiinnitä huomio sen pohjasävyyn. Pohjasävy voi olla lämmin, viileä tai neutraali. Eri sävyjen avulla keittiöön voi luoda kontrasteja tai neutraalimman, kodin muihin sävyihin sulautuvan ilmeen.”

Lähde-sävy sopii kauniisti yhteen vaalean tammen kanssa.

Erisävyistä puuta ja puukuviota on helppo yhdistää Keittiömaailman Luonto-värikokoelmaan, johon kuulu 12 harmonista ja trendikästä sävyä, jotka elävät ympäristönsä mukaan. Trendikeittiö syntyy esimerkiksi Nordic Nature -malliston eläväisestä tammiviiluovesta ja Luonto-värikokoelman rakastetusta Hiekka-sävystä, trendikkään vihreästä Havusta tai rohkeasta Meri-sävystä.

Vaaleammasta yleisilmeestä pitävä taas valitsee vaaleaa tammea ja sen pariksi uuden Lähde-sävyn, joka on sinivihreä kuin suomalaisen metsän puhdasvetinen lähde. Se on odotettu, pirteä uutuus Luonto-värikokoelmassa.

Keittiömaailman Luonto-värikokoelman odotettu uutuus on raikas sinivihreä Lähde.

”Uudessa melamiiniovessamme on pystysuuntainen, pehmeä ja luonnollisen vaaleansävyinen puusyykuvio, joka on helppo yhdistää eri maalisävyihin. Lähde-sävy sopii erityisen hyvin vaalean puun pariksi.”

Eskelinen tietää, että trendikkäimpiä keittiösävyjä ovat erityisesti murretut, luonnolliset värit. Halutuimpia ovat neutraalit beiget, mutta yhä useampi rakentaja ja remontoija valitsee keittiöönkin rohkeampia sävyjä kuten Lähteen ja hieman räväkämmän, punasävyisen Karpalon.


Syvän punainen Karpalo on energinen väri keittiössä. Mustat yksityiskohdat täydentävät kokonaisuutta

Yksityiskohdat viimeistelevät tyylin

Puutrendi näkyy myös keittiön yksityiskohdissa.

”Puuvetimien suosio on kasvussa. Nordic Nature -mallistosta voi myös valita vaikka vain tammiset vetimet maalattuihin oviin. Puuoviin taas voi valita esimerkiksi messinkiset tai mustat vetimet. Perinteisestä tyylistä tykkäävä valitsee nuppivetimet. Myös vedikkeettömyys on edelleen pinnalla.”

Niin ikään tasotrendit myötäilevät muodikkaita kaappien ja ovien värisävyjä. Halutut kivitasot, kvartsi ja kivikuosit näyttävät upeilta puun ja murrettujen, luonnonläheisten värisävyjen kanssa.

”Ylipäätään keittiötrendeissä on juuri nyt aika iso skaala, mistä valita mieleisensä kokonaisuus.”

Harmonisen vaaleansävyiseen keittiöön voi tuoda modernin säväyksen mustilla yksityiskohdilla.

Haaveiletko uudesta keittiöstä tai kaapistoratkaisusta? Varaa aika suunnittelijalle>>

Osallistu ja voita 100€ arvoinen lahjakortti Iskuun!

LUE MYÖS: Vaikuttaja Karoliina Pentikäinen sai remontissa toimivamman keittiön: ”Siitä hyötyvät naapuritkin”>>