MAINOS | Hartwall Viinisi
MAINOS | Hartwall Viinisi

Koti-illan kruunaa VSD – nämä kolme asiaa tarvitset rentoon ja helppoon herkkuhetkeen

VSD – viini, sipsi, dippi – on helppo hitti, joka tuo iloa pimeneviin iltoihin. Pirteän hedelmäinen, puolikuiva riesling saa yllättävän parin suolaisista perunalastuista. Mutkattoman makuelämyksen viimeistelee mausteinen dippikastike.

Mikä olisikaan parempi tapa viettää marraskuun pimeneviä iltoja kuin herkkuhetki sohvannurkassa yksin, kaksin tai porukalla?

VSD, eli viini, sipsi ja dippi, on mutkaton makuelämys, joka kruunaa rauhallisen koti-illan mutta kohottaa tunnelman myös rennoissa illanistujaisissa. Ja mikä parasta, nämä tarjoiltavat valmistuvat käden käänteessä.

Hapokas riesling tuo maut esiin suolaisista sipseistä.

Makunystyröitä kutkutteleva pari syntyy, kun suolaiset perunalastut kohtaavat hedelmäisen, puolikuivan Dr. Pauly-Bergweiler Blitz Rieslingin. Salamaa tarkoittava saksan kielen sana Blitz on osuva nimi tälle terästankeissa kypsytetylle viinille: sen maku on räjähtävän raikas, kypsän sitruksinen ja kevyen kukkainen.

Hapokas riesling tuo maut esiin suolaisista sipseistä, joiden rasvaisuus vuorostaan korostaa viinin hedelmäisyyttä. Makuelämyksen viimeistelee mausteinen dippikastike.

Pyysimme kolmea tuttua vaikuttajaa jakamaan omat lempireseptinsä. Valitse resepteistä suosikkisi, korkkaa, dippaa ja nauti! Rentoutuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa – ja hyvää.

Joonas Pesosen itämainen valkosipulidippi

Ainekset:
maustamatonta jugurttia
1 valkosipulinkynsi
nippu tuoretta minttua
nippu tuoretta korianteria
maun mukaan mietoa punaista chiliä
1/2 sitruunan mehu
2 tl inkivääriä ja jeeraa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Tee näin:
Raasta valkosipulinkynsi. Silppua minttu, korianteri ja punainen chili. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki reseptin ainekset keskenään.

Tarjoile viini hyvin viilennettynä. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa parissa tunnissa. Kuva: Joonas Pesonen.

Linda Jakobssonin aasialainen siemendippi

Ainekset:
1 prk kermaviiliä
1 rkl Wasabi Japanese Style Sesame -siemensekoitusta
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta

Tee näin:
Sekoita kaikki reseptin ainekset keskenään.

Blitz Riesling sopii myös kala- ja kasvisruokien kumppaniksi sekä aasialaisia makuja täydentämään. Kuva: Linda Jakobsson.

Hanna Angelvuon raikas limedippi

Ainekset:
3 rkl majoneesia
2 rkl kermaviiliä
1 limen mehu ja kuori
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl mustapippuria
1 tl umamia
6–8 tippaa Tabascoa

Tee näin:
Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Lisää joukkoon limen mehu ja raasta sekaan myös sen kuori. Mausta ruokalusikallisella vaaleaa siirappia ja mustapippuria. Lisää umami ja noin 6–8 tippaa Tabascoa.