Reseptit

Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia

Ainekset

mantelikakku:

  • 150 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 50 g jauhettua mantelia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl mantelilikööriä

marinoidut sitrukset:

  • 1 verigreippi tai 1 pomelo
  • 2 appelsiinia
  • 1 dl mantelilikööriä

Valmistusohje

Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia
  1. Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää jauhettu manteli sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Lisää lopuksi mantelilikööri tai maito ja varovasti pari pisaraa karvasmanteliöljyä.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen,neliskanttiseen kakkuvuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Irrota kakku vuoasta. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Seulo pinnalle tomusokeria.
  3. Leikkaa sitrukset kalvottomiksi. Leikkaa kuoret molemmista päistä. Aseta hedelmä pystyyn leikkuulaudalle ja viillä terävällä veitsellä kuoret kalvoineen. Irrota hedelmälohkot kalvojen välistä. Marinoi hedelmälohkoja liköörissä pari tuntia jääkaapissa ja tarjoa kakun kera.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.