grilli kuumaksi

Grillattuna kaikki maistuu piirun verran paremmalta! Kotilieden Grilli kuumaksi -teemaosiosta löydät ihanat herkut, jotka sopivat niin lihansyöjän kuin kasvissyöjänkin lautaselle. Ohjeillamme kokkaat sesongin klassikot ja tuot tuoretta jujua perinteiseen grilliateriaan. Valitse resepteistä omat suosikkisi ja rakenna ihan paras menu.

Uusimmat grillireseptit

Grillataan lihaa

Makkarat, pihvit ja ribsit säilyttävät suosionsa grillissä vuodesta toiseen. Resepteistämme löydät myös uudet makuelämykset. Ota testiin vaikkapa maukkaat thai-kanavartaat, joiden seurana ihastuttaa raikas salaatti.

Grillataan kasviksia

Monet kasvikset sopivat erinomaisesti grilliin. Maissi ja herkkusienet ovat vanhoja tuttuja, joiden kaveriksi grilliin sopivat hienosti esimerkiksi paprikat, uudet perunat ja munakoisot.

Grillataan kalaa

Kala-ateria valmistuu vaivattomimmin grillissä. Kokeile rohkeasti erilaisia kaloja: lohta, siikaa ja ahventa. Maistuisiko tänään kenties kokonaisena grillattu taimen?

Savustusreseptejä

Savua näkyvissä! Monelle kesä ei tule ilman itse savustettua kalaa, joiden ykköseksi nousee usein savustettu lohi. Savustus antaa ruoalle uniikin tujauksen makua. Myös perunat sopivat täydellisesti savustettaviksi.

Raikkaita salaatteja

Jos lautasella on grillissä maukkaaksi käänneltyjä herkkuja, kaveriksi kannattaa kattaa jotain erityisen freesiä. Ohjeillamme loihdit ihanat salaatit, kuten maukkaan vesimeloni-labnehsalaatin.

Lisukkeita grilliruoalle

Grillattua avokadoa ja tomaattisalsaa. Bataattinyyttejä, raastettua fetaa ja yrttejä. Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto. Grilliruokien lisukkeilla on lupa leikitellä.

Grillatut jälkiruoat

Kun ulkona kokataan oikein pitkän kaavan mukaan, myös jälkkäri käytetään grillin kautta. Aterian jälkiruoaksi grillataan hedelmiä, kuten ananasta, persikoita tai banaania. Tarjoa paahdetut hedelmät vaikkapa jäätelön kera.

Kesäjuomia

Kippis ja skål grilliruoalle! Aikuiselle herkkuaterian kyytipojaksi sopii esimerkiksi Aperol Spritz. Ihanan raikas koivunmahlamalja sopii kaikille ikään katsomatta.

Grillit

Grillausvinkkejä Kotilieden bloggareilta