Mainos: Asuntomessut
Mainos | Asuntomessut

Asumisen onnea Naantalissa: ”En kaipaa materiaa vaan asumisen helppoutta”

Asumisen onnellisuus kumpuaa Asuntomessut Naantalissa -tapahtuman rakentajille helppoudesta ja luonnon rauhasta.

Asuntomessut järjestetään tulevana kesänä aurinkoisessa Naantalissa. Yksi Asuntomessut Naantalissa -tapahtuman teemoista on onnellisuus. Se näkyy As Oy Naantalin Tiiran neljänteen asuntoon muuttavan sisustussuunnittelija Päivi Kaivolan arjessa ennen kaikkea pienissä hetkissä.

”Mitä enemmän ikää tulee, sitä yksinkertaisemmat asiat tekevät onnelliseksi. Olen kahvikuppionnellinen”, Päivi Kaivola kuvailee.

Tiira-kohteeseen muuttava Päivi Kaivola arvostaa asumisen helppoutta. Hänellä on lyhyt matka töihin, sillä sisustussuunnittelijan työtila sijaitsee kodin alakerrassa. Neljäs Tiira löytyy Instagramista @sisustamo.fi.

Kaivola selittää, ettei arjen onnea tuo niinkään materia vaan esimerkiksi asumisen helppous. Hän muuttaa puolisonsa kanssa pois 200 neliön omakotitalosta kompaktimpaan messutaloon, jossa ei ole niin paljon siivottavaa eikä puutarhaa hoidettavana.

Tavaran karsiminenkin tekee minut onnelliseksi. Ennen muuttoa konmaritamme oikein olan takaa.

Kaivola saa uuteen kotiinsa myös erillisen työtilan, joka sijaitsee asunnon alakerrassa. Hän iloitsee siitä, että jatkossa koti ja työ erottuvat selkeästi toisistaan. Sisustussuunnittelijan työt tekstiileineen ja näytekirjoineen voi jättää työpäivän jälkeen oven taakse.

Kaivola arvostaa Naantalissa myös pienen kaupungin hyviä palveluita ja harrastusmahdollisuuksia.

”Terveyspalvelut ovat helposti saatavilla. Pittoreski keskusta taas on kaunis erityisesti kesällä, mutta myös talvella on kivaa tekemistä, kuten ihanat luistinradat merellä. Ihmiset tuntevat toisensa ja naapureita jututetaan.”

Lue myös: Naantaliin rakentuvat ainutlaatuiset Asuntomessut – tällaista ei ole aiemmin nähty

Onnea on meren läheisyys

Pasi Keskitalo rakennuttaa Asuntomessuille Naantaliin kohdetta Wing, joka on moderni hirsitalo. Rakenteilla on avara, turhasta tavarasta riisuttu, harmoninen ja maanläheinen koti ekologisista materiaaleista.

”Vaikka kyseessä on hirsitalo, on siinä enemmän lasia kuin hirttä. Luonto ja valo tulvivat sisään suurista ikkunoista, Keskitalo kuvailee uutta kotiaan.”

Pasi Keskitalon Wing-kodin suurista ikkunoista avautuu huikaiseva näkymä ympäröivään luontoon.

Luonnosta onnea ammentava Keskitalo haluaa nähdä uudesta kodistaan messualueen eli Luonnonmaan saaren upeat ja rauhoittavat merimaisemat. Meren läheisyys mahdollistaa myös rakkaan harrastuksen: oman veneen voi ankkuroida messualueen satamaan.

Osa kiireisen yrittäjän vapaa-ajasta kuluu merellä kalassa.

Myös Keskitalo hakee asumiselta helppoutta. Wingin piha rakennetaan kuntasta ja ikivihreistä kasveista.

Nautin siitä, että ovesta ulos lähtiessä olen jo luonnossa

”Ei mene nurmikon leikkaamiseen aikaa, mutta voi silti nauttia luonnosta. Alue on saaristomaista, täällä on paljon kalliota ja mäntyä. Nautin siitä, että ovesta ulos lähtiessä olen jo luonnossa, vaikkei tarvitse asua aivan korvessa. Naantalin palvelut ovat suhteellisen lähellä ja ne kehittyvät Luonnonmaan alueella nopeasti.”

Unelmia Balilta

Emmi Pärni rakennuttaa Asuntomessuille kotia perheelleen, johon kuuluu puoliso sekä 2- ja 4-vuotiaat lapset. Betoniviidakko-niminen kohde on saanut inspiraatiota perheen Balilla viettämästä ajasta.

”Bali kuvastaa meille paikkaa, missä olemme kokeneet onnellisia hetkiä.”

Emmi Pärni rakennuttaa Naantaliin pienen palan Balia. Betoniviidakon rakennusvaiheita ja perheen elämää voi seurata Instagramissa tililtä @betoniviidakko_. Kuva: Studio 760, Elisa.

Balin ajoista uudessa kodissa muistuttavat puolison surffilauta sekä suuri valkovihreä marmoripöytä – samanlainen, jollaisen pari toi kerran maailman toiselta laidalta mukanaan. Uusi pöytä on vain aiempaa suurempi. Myös loftmainen, paljas betonilattia muistuttaa balilaisesta tyylistä.

Olemme onnellisia kodissa, jossa meillä on turvallinen olo yhdessä

Vaikka rakenteilla on aivan uusi talo, Pärni ei koe asumisen onnen kumpuavan tavaran tai neliöiden määrästä.

”Talosta tulee todella hieno ja kun kävin ensimmäistä kertaa availemassa keittiön kaappeja, olo oli epätodellinen: saammeko todella asua täällä? Haluan kuitenkin pitää jalat maassa. Emme täytä taloa tavaralla ja kaikki hankinnat tehdään harkiten. Olemme onnellisia kodissa, jossa meillä on turvallinen olo yhdessä”, Pärni kuvailee.

Kohteen loftmainen ja paljas betonilattia muistuttaa balilaisesta tyylistä. Kuva: Heikura.

Yhdessä vietetty aika pyritään maksimoimaan uudessa kodissa ovien vähäisyydellä. Vain lasten huoneisiin ja kylpyhuoneisiin kuljetaan ovien kautta.

”Makuuhuoneemmekin aukeaa suoraan olohuoneeseen.”

Jos perheen pienimmät olisivat saaneet päättää, asumisen onnea ammennettaisiin Betoniviidakossa uima-altaasta.

”Neljävuotiaalle pojallemme Bali oli ikuista uimista. Onneksi ulkoterassille tulee upotettu poreallas, se on lapselle pieni pala unelmaa.”

Lue myös: Naantaliin rakentuvat ainutlaatuiset Asuntomessut – tällaista ei ole aiemmin nähty

Lue myös: Kurkista kulissien taakse! Viikottaisia kuulumisia Asuntomessuilta Naantalista ja parhaita paloja menneiltä messuvuosilta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Asumisen onnea Naantalissa: ”En kaipaa materiaa vaan asumisen helppoutta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X