MAINOS | Schüco
MAINOS | Schüco

Inspiraatiota asumiseen – nämä kodit sulautuvat osaksi pohjoismaista luontoa

Nyt halutaan ottaa luonto osaksi sisustusta ja kylpeä valossa! Näitä kolmea kotia yhdistää panoraamaikkunat ja luontoa kunnioittava design.

Koti metsän keskellä

Keskellä luonnonpuistoa, lyhyen ajomatkan päässä Göteborgista, löytyy mustaksi maalattu ja Villa J:ksi nimetty kuutiotalo. Tumma julkisivu sulautuu täydellisesti ympäröivään mäntymetsään, mutta talon salaisuus paljastuu vasta sisään astuttua.

Upea, metsän keskelle rakennettu Villa J kätkee sisäänsä myös atriumpihan.

Talon ovat suunnitelleet ja rakentaneet sen asukkaat, arkkitehtipariskunta Saga ja Edouard. Saga oli aina haaveillut kodista metsän keskellä, mutta kaupunkiasumiseen tottunut Edouard vaati hieman totuttelua ajatukseen. 

Kun he löysivät sopivan tontin järven rannalta keskeltä luonnonpuistoa, idea omasta talosta sai alkunsa.

Tumma julkisivu jatkuu sulavasti suurena ikkunapintana tuoden luonnon kylään perheen olohuoneeseen.

Nyt tontilla ihastuttaa Sagan ja Edouardin nelihenkisen perheen 162 neliön koti, joka tuntuu neliöitään isommalta avaran yhteisen tilan ja valtavien ikkunaseinien ansiosta.

Talon seiniltä ei löydy tauluja, sillä upein taidegalleria näkyy ikkunoiden kehystämänä: vuodenaikojen mukaan vaihtuva järvimaisema ja ympäröivä metsä.

Pariskunta valitsi taloonsa laadukkaat Schücon ulko-ovet, liukuovet ja alumiini-ikkunat, joiden mustat alumiiniraamit sulautuvat täydellisesti tummaksi maalattuun ulkopintaan.

”Luonto opettaa meille, että emme ole yksin vaan osa suurta ekosysteemiä”, Saga sanoo.

Edouard on samaa mieltä. Eikä hän voisi enää kuvitella asuvansa missään muualla.

Tutustu lisää hurmaavaan Villa J:hin ja sen asukkaisiin videon muodossa täällä.

Kuvat Villa J:stä: James Silverman Photography

Lapsiperheen ikioma alppimaja

Norjalainen Andreas halusi rakennuttaa perheelleen uniikin lomapaikan, joka kestäisi aikaa. Länsirannikolla sijaitsevan Ålesundin vuoristomaisemat olivat hänelle tuttuja jo lapsuudesta, sillä hänen isoisänsä oli aikoinaan rakentanut alueelle pienen alppimajan.

Näyttävä lomamökki erottuu talvimaisemassa kutsuvana upean arkkitehtuurinsa ansiosta.

Nyt tuttujen vuorien keskellä kohoaa kulmikas Black Lodge – ruosteenpunaisen Corten-teräksen ja kuusipaneelien suojassa oleva ylväs mökki suurine panoraamaikkunoineen. Se näyttää siltä kuin olisi aina kuulunut osaksi maisemaa.

”Ulkoapäin katsottuna voi näyttää siltä kuin vuorilta olisi vyörynyt kalliolohkareita mökin päälle,” Andreas kuvaa.

Suuri ikkunapinta pitää lämmön sisällä mökissä ilman, että näyttävästä arkkitehtuurisesta ilmeestä täytyisi tinkiä.

Sisältä löytyy perheen makuuhuoneiden lisäksi majoitustilat kylpyhuoneineen 12 vieraalle. Mökin sydän on puulla lattiasta kattoon verhottu avara ja valoisa oleskelutila, jossa voi ihailla lumimyrskyä mukavasti takkatulen ääressä tai ruokaa laittaessa. Schücon koko seinän kattavat ikkunat, liukuovet sekä ulko-ovet on varustettu uusimmalla lämmöneristysteknologialla, joka soveltuu täydellisesti myös vaativiin vuoristo-oloihin.

”Koska mökki on rakennettu laadukkaista materiaaleista, se kestää helposti 100-200 vuotta”, Andreas sanoo.

Hän on varma, että myös isoisä olisi viihtynyt näiden maisemaikkunoiden suojassa.

Astu sisään Black Lodgeen: katso Andreaksen haastattelu ja mökin esittely täältä.

Kuvat Black Lodgesta: Marius Beck Dahle

Talo meren äärellä

Miltä tuntuisi herätä rauhoittavaan merimaisemaan joka aamu? Norjalainen Merete oli asunut yli 30 vuotta ulkomailla, kun hän alkoi kaivata takaisin kotiin lähelle luontoa.

Hän päätti rakennuttaa unelmiensa kodin kallioiselle Finnøyn saarelle. Ainoana toiveena oli, että talo sulautuisi osaksi upeaa ympäristöään.

Pääsy Mereten näyttävän kodin terassille avautuu koko seinän korkuisista liukuovista.

Tilava ja valoa tulviva Villa Reilstad korkealla kallionrinteellä on täyttänyt omistajansa toiveet. Se heijastaa täydellisesti ympäristönsä jyrkänteitä porrastetulla katollaan ja neljään tasoon porrastetuilla sisätiloillaan. Jokaisesta tilasta avautuu upea näkymä merelle ja lattiasta kattoon kohoavat lasiset, huippulaadukkaat Schücon liukuovet avautuvat ulos terassille. Isot lasipinnat on toteutettu Schücon FWS 50 lasijulkisivujärjestelmällä. Myös talon ulko-oveksi valittiin säänkestävä Schücon alumiiniulko-ovi.

Silmä lepää kodin lasiseinän ja panoraamaikkunoiden läpi avautuvassa maisemassa.

Talon sisällä avaran ja valoisan tunnelman luovat vaalean saarnipuun ja Schücon alumiinisten panoraamaikkunoiden yhdistelmä. Tässä kodissa luonto on läsnä kaikkialla.

”Tunnen olevani yhteydessä luontoon joka hetki ja se ravitsee sielua”, Merete sanoo.

Tällä videolla Merete kertoo lisää kodistaan ja sen ainutlaatuisesta tunnelmasta.