MAINOS | LEJOS
MAINOS | LEJOS

Kevään juhlakausi kokoaa ystävät koolle

Keväällä on monta syytä juhlaan. Täydellinen juhlatunnelma syntyy rennosta yhdessäolosta ja maukkaista tarjottavista. Kutsu läheiset saman pöydän ääreen ja nosta tarjolle toinen toistaan ihanampia herkkuja.

Pääsiäinen, vappu ja muut kevään kekkerit ovat täydellinen syy valmistaa maukkaita pitaleipiä, keväisiä mokkapaloja ja hauskoja vaahtokarkkimakeisia. Ja tokihan juhlapöydästä täytyy löytyä komea kakku sekä lasillinen kuplivaa.

Pitaleivät ovat kevätjuhlien rentoa ja maukasta tarjottavaa – etenkin, kun sisään sujauttaa padassa hissukseen hautunutta lampaanpotkaa, jännittävää purppurabataattislaw’ta sekä Sunsweet-luumuista keitettyä kastiketta. Jos haluat vetää mutkat suoriksi ja keskittyä juhlintaan, voit oikaista karitsan jauhelihalla tai vaikkapa nyhtökauralla sekä valmiilla Ras el hanout -mausteseoksella. Katso resepti!

Mokkapalat kuuluvat juhlien kestosuosikkeihin ja hurmaavat niin lapset kuin aikuisetkin. Täydellinen mokkapalojen pohja syntyy legendaarisesta Van Houten -kaakaojauheesta sekä Hungry Chef 00 -pizzajauhosta. Keväiseen juhlapöytään klassikko hunnutetaan perinteisen mokkakuorrutteen sijaan pehmoisalla marengilla ja makeanraikkaalla lemon curd -tahnalla. Katso resepti!

Korkealaatuisista ja monikäyttöisistä Hungry Chef 00 -pizzajauhoista leivot tietysti myös maukkaat pizzat. Kekseliäitä ja maukkaita pizzaohjeita kevään juhlintaan tai perjantai-illan varalle voit käydä kurkkimassa täältä.

Helpot pääsiäispopsit ovat erityisesti lasten mieleen, sillä niiden valmistus on hauskaa ja maku varsin verraton. Rouskuva ja makea pikkuherkku popsitaan sellaisenaan tai pujotetaan leikkisästi tikkuihin. Vaahtokarkkien ja riisimurojen höystämiin suupaloihin makeutta tuovat iki-ihanat Sun-Maidin rusinat. Katso resepti!

Kakku kruunaa juhlan kuin juhlan, mutta sen valmistamisen ei tarvitse olla vaikeaa ja vaivalloista, kuten tämä ohje todistaa. Vegaaninen Van Houten -kaakaojauheesta leivottu banaani-suklaa-kinuskikakku on näyttävä herkku, joka vie kielen ja tajun mennessään. Vastustamaton juhlapöydän vetonaula yhdistää banaanin, makean kookoskinuskin, helpon buttercream-kuorrutteen sekä suolaiset popparit. Tällä kakulla hurmaat vieraasi varmasti! Katso resepti!

Ja mitä olisivatkaan juhlat ilman lasillista kuplivaa. Sima kuuluu vappuun, mutta sopii alkujuomaksi myös muihin kevään kekkereihin. Tällä ohjeella siman valmistus onnistuu myös vähemmällä sokerilla. Raikas ananas ja kirpeän happamat rusinat tuovat makuun hauskaa jujua.

Kepeä ananassima

2 l vettä 3 prk Dole ananasrenkaita tai paloja mehuineen 90 g fariinisokeria 90 g taloussokeria 1/2 herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Vinkki! Sima valmistuu huoneenlämmössä noin 3 vuorokaudessa ja viileässä noin 6 vuorokaudessa. Muista ilmata korkkeja välillä, jottei pulloon tule liikaa painetta.

Pullotukseen

1/2 dl Sun-Maid rusinoita ripaus taloussokeria

1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää joukkoon sokerit ja ananasrenkaat mehuineen ja sekoita. 2. Kaada loput vedet viileänä sekaan. Ota pieni nestetilkka kulhoon, liuota hiiva sekaan ja sekoita simaseokseen. 3. Peitä kulho kelmulla ja anna siman olla huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi ananakset simasta. 4. Kaada sima puhtaisiin pulloihin. Lisää joukkoon rusinoita ja ripaus sokeria. 5. Sulje korkit kevyesti kiinni ja nosta viileään noin 6 vuorokaudeksi. 6. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pinnalle. Sima säilyy valmistuttuaan viileässä noin viikon.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevään juhlakausi kokoaa ystävät koolle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.