MAINOS | Heti-tuotteet
MAINOS | Heti-tuotteet

Koti puhtaaksi etikan voimalla – näitä tuotteita testiryhmä suosittelee myös ystävilleen

Heti-tuotesarjan tuotteita testanneet lukijat löysivät pesuaineiden ja pyykinpesutuotteiden joukosta omat suosikkinsa. Mari Juuson perheessä uudet siivousaineet myös saivat perheenisän katoamaan suihkuun liiankin pitkäksi aikaa.

Banaanipusuja ikkunoihin ja pienten tahmatassujen jälkiä ympäriinsä. Sairaanhoitaja Mari Juuson kotona siivous on jokapäiväistä, kun arkea tahdittavat 13-, 9- ja 2,5-vuotiaat lapset sekä kahdeksan kuukauden ikäinen vauva.

– Olen aika tarkka kodin siisteyden pitäjä. Haluaisin, että siisteys olisi meitä varten eikä esimerkiksi vieraita varten. Aamupäivällä siivoan kaksi kymmenen minuutin pätkää ja illalla toiset kaksi. Näillä pääsee jo pitkälle, Mari kertoo.  

Kuusihenkisen perheen äiti osallistui testiryhmään, jonka osanottajat saivat Heti-tuotesarjan tuotteita kokeiltavakseen oman kodin puhtaanapidossa.

Mari Juuso pitää kodin kunnossa päivittäisellä pikasiivouksella. Kainalossa perheen kuopus Fanni.

Puhdas keittiö, puhdas talo

Juuson perheen kodissa on kolme makuuhuonetta ja avokeittiö, jossa vietetään paljon aikaa. Heti-siivoustuotteista erityisesti keittiön pinnoille tarkoitettu suihke oli kovassa käytössä.

– Käytimme sitä keittiön tasoille, tiskialtaille ja liedelle. Meillä on rosteripintainen jääkaappi ja tällä suihkeella kyllä irtosivat tahrat ja sormenjäljet ilman kovaa hinkkaamista.

Keittiön pintojen pesuaine, perinteinen korkillinen käsitiskiaine ja käsitiski spray pääsivät testiryhmäläisten kodeissa monenlaisiin kokeiluihin. Tiskiaineista spray sai käytettävyyden puolesta hyvät arviot, myös sen tehoa kiiteltiin.

– Käsitiski spray oli todella iloinen yllätys ja sen helppokäyttöisyys sai jopa nuoret innostumaan tiskaamisesta, yksi testaajista kertoo.

Juuson perheellä on tiskikone, mutta isompia kulhoja, patoja ja kattiloita tiskataan käsin.

– Tiskiaineen suhteen olin vähän epäileväinen, koska esimerkiksi paistinpannut ovat aika rasvaisia. Mutta sekä korkillinen käsitiskiaine että spray toimivat hienosti ja oli ihanaa, kun aineet eivät kuivattaneet käsiä, Mari Juuso kuvaa.

Pian kolmevuotias Kevin suihkii pesuainetta keittiön pinnoille äidin avustuksella.

Etikkaa kestovaipoille

Pyykkietikat olivat testiryhmälle tuotteista ennakkoon tutuimpia – jopa 60 prosenttia ryhmäläisistä oli jo ennen testiryhmään liittymistä kokeillut pyykkietikoita. Testien myötä pyykinpesuun tulivat mukaan myös kirjopesu– ja hienopesuaineet, tahranpoistaja ja pesukoneen puhdistaja. Tuotteiden yhteensopivuus sai testiryhmäläisiltä hyvän arvion.

Ekologiset kysymykset ovat Mari Juusolle tärkeitä. Kirjopesu- ja hienopesuaineet pääsivät testiin kestovaippapyykin kanssa.

– Tuntui, että vaipoista tuli parempia kuin vuosiin! Tunkkainen haju hävisi ja niistä tuli puhtaan oloisia.

Testiryhmästä löytyi myös villavaatteiden huoltajia, jotka ihastuivat etikkaan.

– Hienopesua testasin meidän metsäeskarilaisen merinovillavaatteisiin. Ajoi asiansa hyvin, ja tuli tarpeeseen, sillä tytär käyttää eskarissa päivittäin merinovillaisia asuja.

”Tsädäm ja haju oli muisto vain.”

Myös pesukoneen puhdistusaine koettiin tehokkaaksi.

– Pesukoneenpuhdistajaa käytin pesukoneeseen, kun se on jo hetken haissut pahalle. Laitoin puolet pullosta pesuainelokeroon ja kone käyntiin 90 asteeseen. Tsädäm ja haju oli muisto vain.

Tahranpoistoaine pääsi osassa kodeista myös todellisten haasteiden äärelle.

– Tahranpoistoa testasin mattoon, johon koira oli oksentanut jo pari kuukautta sitten, enkä tahraa tuolloin saanut matosta irti. Nyt jopa valkoisesta osasta tuli jälleen valkoinen, vaikka tahra oli kerennyt olla matossa jo hetken aikaa, eikä sitä oltu puhdistettu tuoreeltaan.

Juuson perheen kylpyhuoneessa suihkuseinä puhdistuu Heti Lasinpesua käyttäen.

Kyytiä pusutahroille 

Yleispuhdistusaine, kylpyhuoneen pesuaine ja erityisesti lasinpesuaine saivat testiryhmäläisiltä kehuja helposta käyttökokemuksesta ja tehokkuudesta. Kaikki testaukseen osallistuneet arvostivat tuotteiden kotimaisuutta ja niiden Suomessa tapahtuvaa valmistusta. 89% vastaajista tykästyi myös tuotteiden tuoksuun.

– Tuotteissa on miellyttävä raikas tuoksu – jopa kissamme on tottunut tuoksuun eikä saa tuotteista allergisia oireita.

Tuoteperhe sai kokonaisuudessaan harvinaisen yksimielisesti hyvän vastaanoton, sillä täydet 100 prosenttia vastaajista oli valmis suosittelemaan tuotteita tuttavilleen.

”Lasinpesuaine ei tee himmeäksi eikä jätä rantuja, se oli ihana huomata.”

Juuson perheen eteisessä ja kodinhoitohuoneessa on korkeat peilikaapit ja olohuoneessa ja keittiössä lattiasta kattoon ylettyvät ikkunat.

– Ne ovat aina täynnä kuolaa ja sormenjälkiä, kun pinnoille käydään antamassa ”banaanipusuja”. Lasinpesuaine ei tee himmeäksi eikä jätä rantuja, se oli ihana huomata.

Miehen suosikkituote oli kylpyhuoneen pesuaine.

– Mies työskentelee autojen parissa ja on siksikin kiinnostunut uusista pesuaineista. Kun saimme testiin kalkkitahran poistajan, ihmettelin, miksi miehellä kestää suihkussa ikuisuuden. Hän oli alkanut pestä suihkuseiniä, Mari Juuso nauraa.

Suihkuseinä ja saunan lasiseinä keräävät helposti kalkkia.

– Miehen kommentti oli, että helposti nuo lähtivätkin. Itse hämmästyin, kun pesin pikkuvessaa. Hanan ympärille on kertynyt kalkkirantu, joka on ollut siinä aina. Nyt laitoin kylpyhuoneen pesuaineen vaikuttamaan siksi aikaa, kun pesin muun vessan, ja jälki lähti mikrokuituliinalla pyyhkäisemällä. Laitoin pesusta videon kaverille, joka sanoi, että saat tulla siivoamaan heillekin, Mari Juuso naurahtaa.