MAINOS | Meira Oy
MAINOS | Meira Oy

Maukkaita hirvipullia riistakastikkeella helposti

Meiran Riistamausteella saat riistaruokiin herkullisen maun. Se sopii niin lihan kuin lisukkeidenkin maustamiseen.

Riistaruokien maustaminen voi joskus tuottaa päänvaivaa niin aloittelevalle kuin kokeneellekin riistakokille. Usein sanotaan, että riistalihan maustamiseen riittää suola ja pippuri. Näin maustaen ruoka voi kuitenkin olla pidemmän päälle tylsää. Mutta miten sitten maustaa eri riistalajeja?

Hirvieläimien, kuten hirven, peurojen ja metsäkauriin lihat ovat pitkäsyisiä ja vähärasvaisia. Niitä voi maustaa monipuolisesti niin kotoisilla kuin eksoottisillakin mausteilla. Meiran Riistamaustetta voi hieroa kuivamausteeksi fileiden ja paistien päälle, tai sitä voi käyttää marinadiin, johon lihat upotetaan maustumaan. Haudutettavissa pataruoissa sekä arkisemmissa jauheliharuoissa Meiran Riistamauste on kokin luottomauste.

Meiran Riistamausteseoksen upean maun salaisuus piilee puolukassa.

Vesilinnuista saalistetaan eniten heinä- eli sinisorsia, joiden liha on mureaa ja syvän punaista. Sorsanlihan voi maustaa monin eri tavoin, ja erilaiset maustesekoituksetkin ovat kokeilemisen arvoisia. Kokeile sorsan maustamiseen seuraavaa tapaa: hiero Meiran Riistamaustetta nyljetyn sorsan pintaan, tai sujauta sitä kynityn linnun nahan ja lihan väliin. Anna maustua muutama tunti ennen linnun paistamista. Jos sorsasta tehdään pataruokaa, niin Meiran Riistamauste on itseoikeutettu padan maustaja.

Metsäkanalintujen perinteinen, jo isoäitiemme käyttämä kypsennystapa, on keittäminen. Isoäidistä poiketen meidän ei enää tarvitse arpoa, mitä kaikkia mausteita keitinliemeen kannattaa lisätä, sillä Meiran Riistamauste on ehdottomasti vaivattomin tapa saada herkullista, keitettyä metsäkanalintua.

Kokeile Meiran riistamaustetta myös naudan-, porsaan- ja lampaanlihalle sekä kaloille.

Meiran riistamauste on todellinen riistakokin salainen ainesosa, jolla saa ruokiin helposti riistalihan makua tukevia aromeja. Se sisältää perinteisten mustapippurin, rosmariinin, timjamin ja persiljan lisäksi puolukkaa, joka tuo makupalettiin raikkautta. Suolaa mausteseos ei sen sijaan sisällä lainkaan, joten ylisuolaamisen riskiä ei ole.

Kokeile Meiran riistamaustetta myös naudan-, porsaan- ja lampaanlihalle sekä kaloille. Se sopii myös lisukkeisiin ja kastikkeisiin.

Ohjeessamme Meira riistamausteella maustettu kermainen kastike kruunaa hirvipyörykät. Pyörykät maustetaan perinteiseen tyyliin vain suolalla ja pippurilla, mutta kastikkeen täyteläisen ja riistapullille täydellisesti sopivan maun takaa Meiran Riistamauste, jonka käyttö on oikeastaan naurettavan helppoa.

Kun kastike tulvii riistaa hiveleviä makuja, niin pyöryköiden mausteeksi riittää suola ja pippuri.

Ainekset

Hirvipyörykät

4 annosta

600 g hirven jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 kananmuna

1 dl ranskankermaa

½–1 tl suolaa

¼ tl mustapippuria

Kermainen riistakastike

2 tl voita

2 rkl Meira Riistamaustetta

6 dl vettä

1 rkl riistafondia

2–3 rkl ruskeaa suurustetta

1 dl kuohu- tai ruokakermaa

(suolaa)

Valmistusohje

Sekoita jauhelihaan muut aineet. Anna turvota 20 minuuttia.

Kuumenna kastikkeen rasva kattilassa. Lisää Meira Riistamauste ja sekoita hetki. Lisää vesi ja riistafondi. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet.

Kastikkeen kiehuessa muotoile jauhelihamassa pyöryköiksi. Paista pullat kypsiksi rasvassa pannulla. Voit kypsentää pyörykät myös 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Siivilöi liemi ja siirrä puhtaaseen kattilaan. Suurusta ruskealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kerma. Maista, ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoa muusin ja puolukoiden kanssa.