MAINOS | Kikkoman
Mainos | Kikkoman

Lohivoileipäkakku

Voileipäkakku on kevään juhlapöytien takuuvarma hitti. Käytä soijakastiketta tuomaan kakkuun lisää umamia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohivoileipäkakku

  • 18 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
  • 1½–2 dl maitoa
  • 400 g tuorejuustoa

Täyte

  • 300 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä siivutettuna
  • 400 g tuorejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 3–4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
  • 2 tl hienonnettua maustepippuria
  • 1–2 limen mehu ja kuori raastettuna
  • ½ ruukku tilliä hienonnettuna

Marinoitu kurkku

  • 1 kurkku
  • ½ dl Kikkoman-soijakastiketta

Koristeluun

  • 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä siivutettuna
  • 10–15 tillin oksaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten lohivoileipäkakku valmistetaan:

Lohivoileipäkakku valmistuu helposti näin:

  1. Hienonna kirjolohisiivut veitsellä. Sekoita kaikki täytteen ainesosat tasaiseksi massaksi.
  2. Leikkaa kuorimaveitsellä kurkusta ohuita pitkiä siivuja. Pyörittele siivut kulhossa Kikkomanin soijakastikkeessa ja laita sivuun odottamaan.
  3. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois. Aseta kuusi siivua leipäviipaleita isolle tarjottimelle tai vuokaan.
  4. Kostuta leipäviipaleita maidolla. Maitoa pitäisi jäädä vielä kahden leipäkerroksen kostuttamiseen.
  5. Levitä puolet lohitäytteestä tasaiseksi kerrokseksi leipien päälle. Kokoa täytteen päälle seuraava kerros leipiä, kostuta maidolla ja levitä loppu täytteestä kostutettujen leipien päälle.
  6. Lisää täytteen päälle viimeinen kerros leipiä ja kostuta ne maidolla.
  7. Levitä kakun pintaan tuorejuusto. Voit käyttää levittämiseen esimerkiksi kakkulapiota tai paistinlastaa. Jos tuorejuusto tuntuu liian paksulta voit ohentaa sitä muutamalla ruokalusikalla creme fraichea.
  8. Koristele kylmäsavulohivoileipäkakku lopuksi soijalla marinoiduilla kurkkusiivuilla, kylmäsavulohiviipaleilla ja tillin oksilla.

Vinkki! Voit korvata täytteessä soijakastikkeen ja limen myös Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeella.

Vinkki! Tuorejuuston levittäminen kakun pintaan on helpompaa, kun juuston ottaa huoneenlämpöön ajoissa ja sen notkistaa pehmeämmäksi.

Soijakastike on erinomainen makupari kylmäsavustetulle lohelle ja raikkaille kurkuille.

Lue myös: Kevään juhlakausi on täällä! Nappaa vinkit juhlien herkullisiin tarjoiluihin

Lue myös Kikkoman.fi: Lahnafileet Ponzu-kastikkeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohivoileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.