MAINOS | Hartwall Viinisi
Mainos | Hartwall Viinisi

Prosciuttoon kääritty päärynä, sinihomejuustoa ja rieslingiä

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty päärynä ja sinihomejuusto ovat klassinen makuyhdistelmä, joka toimii erityisen hyvin pirteän rieslingin kaverina. Kokeile esimerkiksi raikkaan hapokasta ja tasapainoista Blitz Rieslingiä. Kasvisversion ruuasta teet korvaamalla prosciutton paistetuilla munakoisoviipaleilla.  

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Prosciuttoon kääritty päärynä, sinihomejuustoa ja rieslingiä

Kasvisversio

  • 2 munakoisoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 päärynää
  • 150 g mietoa sinihomejuustoa
  • 16 siivua ilmakuivattua kinkkua

Viimeistelyyn

  • hunajaa
  • balsamicoa
  • rucolaa

Tarjoile

  • Blitz Rieslingin kanssa

Valmistusohje

Katso videolta, miten teet prosciuttoon käärityn päärynän sinihomejuustolla:

Annos valmistuu näin:

  1. Jos teet reseptin kasvisversiona, aloita viipaloimalla munakoisot vajaan sentin kokoisiksi siivuiksi pitkittäin.
  2. Paista viipaleet oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuori päärynät, lohko ja poista siemenkodat.
  4. Leikkaa sinihomejuusto hieman päärynälohkoja pienemmiksi paloiksi.
  5. Kietaise päärynä- ja juustopalat joko ilmakuivattuun kinkkuun tai paistettuihin munakoisosiivuihin.
  6. Viimeistele hunajalla, balsamicolla ja rucolalla.
  7. Tarjoile Blitz Riesling -valkoviinin kanssa.

Tarkista Blitz Rieslingin saatavuus lähimmästä Alkosta täältä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Prosciuttoon kääritty päärynä, sinihomejuustoa ja rieslingiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.