MAINOS | Kikkoman
Mainos | Kikkoman

Uudet perunat ruskeavoi-vinegretillä

Uudet perunat ovat kesän maukkain lisuke. Saat perunoista entistäkin parempia, kun teet niille vinegretin ruskistetusta voista ja ponzu-kastikkeesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Uudet perunat ruskeavoi-vinegretillä

  • 600-800 g pestyjä uusia perunoita
  • 2 rkl suolaa
  • 100 g voita kuutiotuna
  • ¾ dl Kikkoman Ponzu -kastiketta
  • ½ ruukku tilliä hienonnettuna
  • 3 kevätsipulin vartta hienonnettuna

Valmistusohje

Katso videolta, miten uudet perunat valmistetaan:

Uudet perunat ruskeavoi-vinegretillä valmistuu helposti näin:

  1. Laita pestyt perunat kattilaan ja peitä ne vedellä. Lisää joukkoon suola ja keitä miedolla lämmöllä kypsiksi noin 15–25 minuutin ajan, perunoiden koon mukaan.
  2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle voikuutiot ja ruskista kunnes voi vaahtoaa ja on vaaleanruskean väristä.
  3. Siirrä voi kulhoon jäähtymään 2–3 minuutiksi, jonka jälkeen sekoita vispilällä joukkoon Kikkoman Ponzu -kastike.
  4. Valuta kypsät perunat ja lisää kattilaan ruskeavoi-vinegretti sekä tilli.
  5. Laita kattilan kansi takaisin ja hölskytä perunoita käsin.
  6. Siirrä perunat tarjoiluastiaan ja koristele uudet perunat lopuksi kevätsipulilla.

Vinkki! Voit hyödyntää ruskeasta voista tehtyä vingrettiä myös kastikkeeksi kala- ja liharuoille.

Perunat maistuvat sellaisenaan, mutta sopivat erinomaisesti myös kalan, kanan ja lihan lisukkeeksi.

Lue myös: Helppoa mökkiruokaa – poimi vinkit vaivattomaan kokkailuun mökillä

Lue myös Kikkoman.fi: Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudet perunat ruskeavoi-vinegretillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.