Mainos |
Helppo uuniparsa juustohunnulla
Uuniparsa on kasvisruoka sellaisenaan tai liha- ja kalaruokien helppo ja herkullinen lisäke. Kaupallinen yhteistyö: Appenzeller
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
- 2 (á 500 g) nippua vihreää parsaa
- 500 g kirsikkatomaatteja
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g Appenzeller-juustoa raastettuna( Extra Spicy tai Superior Spicy)
Lisäksi
- 1 dl tummaa balsamiviinietikkaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leikkaa parsojen kannoista pois puumainen osa. Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Pyöräytä parsat ja tomaatit suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Asettele ne uunivuokaan ja ripottele pinnalle raastettua Appenzeller-juustoa. Kypsennä parsoja uunissa noin 20 minuuttia.
- Kun parsat ovat uunissa, keitä balsamicoa kattilassa, kunnes se sakenee ja muuttuu siirapiksi. Se vie aikaa noin 5-10 minuuttia.
- Ota parsat uunista ja pirskottele balsamicosiirappi kasvisten päälle. Ripottele pinnalle myös tuoretta basilikaa.
Nauti uuniparsat sellaisenaan kasvisruokana tai tarjoa lisäkkeenä esim. broilerin tai lohen kanssa. Brunssilla parsojen kanssa maistuvat uppomunat.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo uuniparsa juustohunnulla