Mainos |
Juustoinen perunaterriini
Voimakkaan makuisella Appenzeller-juustolla aaterloitu perunaterriini on herkullinen juhlapöydän lisäkeruoka. Sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja vain kuumentaa tarjolle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 kg kiinteitä perunoita tai yleisperunoita
- 1 (210 g) pala Appenzeller® Classic -juustoa tai Appenzeller® Mildly spicy -juustoa
- 1 (luomu) sitruunan raastettu kuori
- 2 oksaa rosmariinia
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 2 tl sormisuolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
Valmistusohje
- Kuori perunat ja viipaloi ne hyvin ohuiksi viipaleiksi. Käytä monitoimikoneen ohutta viipalointiterää tai mandoliinia. Pidä viipaleita kylmässä vedessä muiden valmistelujen ajan, jotta perunaviipaleet eivät tummu.
- Raasta Appenzeller® -juusto.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori, hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja riivi rosmariini. Pane ainekset suolan ja pippurirouheen kanssa kulhoon ja sekoita ne keskenään.
- Voitele suorakaiteen muotoinen, noin kahden litran vetoinen leipävuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Voitelelu auttaa leivinpaperia pysymään paikallaan.
- Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, mausteseosta ja juustoraastetta. Tee näin noin 3-4 kerrosta. Kaada vuokaan kerma ja nostele perunoita hiukan, jotta kerma valuu perunakerrosten väliin. Pane vuoan päälle muutama voinokare.
- Paista terriiniä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes perunat ovat kypsiä. Ota vuoka uunista ja anna sen vetäytyä puolisen tuntia ja kumoa tarjolle.
- Tarjoa juustoista perunaterriiniä liha- tai broileriruoan lisäkkeenä.
Vinkki! Jos haluat tarjota terriinin kauniisti koossa pysyvinä viipaleina, anna sen jäähtyä seuraavaan päivään. Leikkaa terriinistä viipaleita terävällä veitsellä ja kuumenna viipaleet paistinpannulla voissa.
Lue myös Himhellan postaus – Juhlaherkku Sveitsistä – Juustoinen perunaterriini, niin saat myös viinivinkkin ruoalle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoinen perunaterriini