MAINOS |
Mainos |

Kuorrutettu kalkkunan rintafilee

Yrttisellä leipä-juustoseoksella kuorrutettu kalkkunafilee sopii juhlapöydän tarjottavaksi. Sveitsiläieen Appenzeller-juusto, appelsiini ja paahdetut pinjansiemenet antavat fileelle herkullisen maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • noin 1 ½ kg kalkkunan maustamaton rintafilee
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria

Appenzeller-kuorrutus

  • 200 g Appenzeller -juustoa (Classic tai vahvempi Extra spicy)
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 dl paahdettuja manteleita
  • 2-3 viipaletta valkoista vuokaleipää (mielellään 2-3 päivää vanhaa)
  • 1 ruukku tuoretta salviaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl) kuivattuja karpaloita)

Koristeeksi

  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria.
  2. Pane kalkkunafileeseen lihalämpömittari ja kypsennä fileetä 150-asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 50 astetta.
  3. Tee kalkkunan kypsyessä kuorrutus. Raasta Appenzeller-juusto. Paahda pinjansiemenet ja mantelit kuivalla pannulla. Leikkaa leivästä kuoret pois. Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista siitä mehu.
  4. Pane tehosekoittimeen murennettu leipä, juusto, salvia, appelsiininkuori ja -mehu, puolet pinjansiemenistä ja mantelit (sekä kuivatut karpalot). Jätä osa pinjansiemenistä koristeeksi. Sekoita hyvin.
  5. Ota kalkkunanfilee uunista ja levitä juustokuorrute tasaiseksi kerrokseksi kalkkunafileelle. Pistele loput pinjansiemenistä koristeeksi kuorrutuksen pinnalle.
  6. Jatka paistamista kunnes kalkkunafileen sisälämpötila on 68-72 astetta.
  7. Kääri kalkkunafilee alumiinifolioon ja anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista tarjolle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuorrutettu kalkkunan rintafilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.