Mainos |
Kuorrutettu kalkkunan rintafilee
Yrttisellä leipä-juustoseoksella kuorrutettu kalkkunafilee sopii juhlapöydän tarjottavaksi. Sveitsiläieen Appenzeller-juusto, appelsiini ja paahdetut pinjansiemenet antavat fileelle herkullisen maun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
- noin 1 ½ kg kalkkunan maustamaton rintafilee
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
Appenzeller-kuorrutus
- 200 g Appenzeller -juustoa (Classic tai vahvempi Extra spicy)
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 dl paahdettuja manteleita
- 2-3 viipaletta valkoista vuokaleipää (mielellään 2-3 päivää vanhaa)
- 1 ruukku tuoretta salviaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 1 dl) kuivattuja karpaloita)
Koristeeksi
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria.
- Pane kalkkunafileeseen lihalämpömittari ja kypsennä fileetä 150-asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 50 astetta.
- Tee kalkkunan kypsyessä kuorrutus. Raasta Appenzeller-juusto. Paahda pinjansiemenet ja mantelit kuivalla pannulla. Leikkaa leivästä kuoret pois. Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista siitä mehu.
- Pane tehosekoittimeen murennettu leipä, juusto, salvia, appelsiininkuori ja -mehu, puolet pinjansiemenistä ja mantelit (sekä kuivatut karpalot). Jätä osa pinjansiemenistä koristeeksi. Sekoita hyvin.
- Ota kalkkunanfilee uunista ja levitä juustokuorrute tasaiseksi kerrokseksi kalkkunafileelle. Pistele loput pinjansiemenistä koristeeksi kuorrutuksen pinnalle.
- Jatka paistamista kunnes kalkkunafileen sisälämpötila on 68-72 astetta.
- Kääri kalkkunafilee alumiinifolioon ja anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista tarjolle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuorrutettu kalkkunan rintafilee