Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkamehu mansikan kannoista

Mansikkasesonki on heinäkuussa kuumimmillaan. Moni pakastaa tuoreet marjat, mutta tiesitkö, että perkuujätteestä voi valmistaa mehua? Tällä Riikka Ingetin reseptillä valmistat kaksi litraa maukasta mansikkamehua mansikan kannoista, joissa on vielä vähän hedelmälihaa. Voit keittää seoksessa myös pakastamiseen soveltumattomat mansikat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mansikkamehu mansikan kannoista

  • 5 kg mansikkalaatikon mansikan kannat
  • 2 l vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,4 dl sitruunanmehua (luomu)

Valmistusohje

Mansikkamehu mansikan kannoista valmistuu helposti näin:

  1. Lisää kattilaan mansikan kannat, vesi, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunanmehu.
  2. Keitä kattilassa 15 minuutin ajan miedolla lämmöllä.
  3. Siivilöi seos ja jäähdytä. Mehu säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.

Vinkki! Voit halutessasi lisätä pari raparperin vartta seokseen ennen keittämistä.

mansikkamehu mansikan kannasta
Mansikoiden kannoista valmistettu mehu on helppo hävikkiohje. © iStock

Lue myös Anna.fi: Luvassa on kitsas mansikkasato – säilöjien ja pakastajien kannattaa olla pian hereillä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkamehu mansikan kannoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.