Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Purjehtijan lohikeitto

Tuoreen lohen perkuujätteistä, ruodoista ja lohen lihasta syntyy maailman parhain kalakeitto. Lohikeitto, kunnon suomalainen ruisleipä ja tilkka valkoviiniä maistuivat taivaalliselta. Tämä lohikeiton resepti osallistui Kotilieden kilpailuun: Parasta suomalaista ruokaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Purjehtijan lohikeitto:

  • 5 l vettä
  • suolaa maun mukaan
  • kokonaisia mauste- ja mustapippureita
  • muutama laakerinlehti
  • porkkanaa kuutioina
  • runsaasti lohta
  • runsaasti tuoretta tilliä
  • 15 perunaa
  • loraus kermaa tai pala voita

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja lisää porkkanakuutiot, kala suurina paloina ja mausteeksi kokonaisia pippureita ja laakerinlehtiä. Keitä kala kypsäksi, mutta älä anna keitinveden kiehua voimakkaasti, mieluiten vain pysytellä lähellä kiehumispistettä. Nosta kypsät kalapalat pois keitinvedestä reikäkauhalla. Laita liemeen kypsymään lohkotut perunat.
  2. Poista kalapaloista ruodot. Kun perunat ovat kypsyneet, nosta ruoditut kalapalat keiton päälle, lisää runsaasti tilliä ja loraus kermaa.

Ohje Seija Ali-Tolppa, Espoo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Purjehtijan lohikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.