MAINOS |
Mainos |

Sveitsiläinen munakasrulla

Sveitsiläisessä munakasrullassa maistuu voimakkaanmakuinen Appenzeller® -juusto, pinaatti ja viljellyt sienet. Kevään edistyessä pinaatin voi korvata nokkosilla ja sienet korvasienillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Munakasrulla:

  • 75 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 7 dl maitoa
  • 6 kananmunankeltuaista
  • 150 g Appenzeller® Classic -juustoa raastettuna
  • 100 g ienonnettua pinaattia (pakaste) tai ryöpättyä nokkosta
  • ½ tl suolaa
  • 174 tl rouhittua mustapippuria
  • 6 kananmunanvalkuaista

Täyte:

  • 170 g pekonia tai kylmäsavulohta
  • 250 g viljeltyjä sienä tai korvasieniä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä tai valkoviiniä
  • 1 dl silputtuja yrttejä (basilika, ruohosipuli, lehtipersilja, korianteri)

Pinnalle:

  • 50 g Appenzeller® Classic  -juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Kiehauta rasva ja jauhot pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon maito ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  2. Vatkaa keltuaiset hieman jäähtyneeseen valkokastikkeeseen. Lisää joukkoon Appenzeller-juustoraate ja sekoita kunnes juusto sulaa.
  3. Purista sulaneesta pakastepinaatista ylimääräinen neste. Lisää pinaatti ja mausteet seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.
  4. Voitele leivinpaperi öljyllä tai voilla. Kaada munakastaikina paperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa munakaslevy leivinpaperille.
  5. Tee sillä aikaa täyte. Suikaloi pekoni tai kylmäsavulohi. Jos käytät kalaa, lisää se vasta valmiiseen muhennokseen.
  6. Viipaloi sienet, hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa pesty purjo renkaiksi. ( Jos käytät korvasieniä keitä ne 2 x 10 minuuttia runsaassa vedessä. Hienonna käsitellyt sienet.)
  7. Paista kuutioitu pekoni pannulla keskilämmöllä, lisää tilkka öljyä pannulle ja lisää ensin pannulle valkosipuli, sitten purjorenkaat ja lopuksi sienet.  8, Kun kasvikset ovat rentoutuneet, lorauta balsamicoa pannulle ja kypsennä vielä hetki sekoittaen.
  8. Ripottele vehnäjauhot kasvisten sekaan. Sekoita tomaattipyree smetanaan ja lisää pannulle. Lisää pannulle vettä tai valkoviiniä, jos täyte tuntuu liian paksulta. Mausta seos suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä. Jos käytät lohta, lisää kala tässä vaiheessa täytteeseen
  9. Levitä täyte munakaslevylle. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Siirrä rulla lastan avulla takaisin uunipannulle leivinpaperin päälle.
  10. Ripota pinnalle desin verran Appenzeller-juustoraastetta. Kuorruta rullaa uunin keski- / yläosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sveitsiläinen munakasrulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.