Pikantit possupyörykät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 500 g porsaanjauhelihaa
- 1.5 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 2 tl jauhettua paprikaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl kalakastiketta, soijakastiketta tai suolaa
- 1 tl tummaa sokeria (Muscovado tai fariini)
- mustapippuria myllystä
- pieni (4 cm) pala purjoa
- punainen chili
- noin 100 g mangoa pieninä kuutioina (tuoretta tai säilöttyä)
- kourallinen tuoreita korianterin lehtiä
jogurttikastike:
- 4 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 4-5 cm:n pala purjoa
- noin 15 cm:n pala kurkkua
- 3 rkl sitruunamehua
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- tuoretta minttua silputtuna
Makea chilikastike:
- 400 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
- 1 rkl tummaa sokeria
- 1 tl soijakastiketta
- tuoretta basilikaa
- 2 rkl ketsuppia
- (suolaa)
Valmistusohje
1. Sekoita mausteet jauhelihaan. Hienonna purjo ja esikypsennä sitä tovi mikrossa tai pannulla. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuutioi mango pieniksi paloiksi ja silppua korianterin lehdet. Sekoita mureketaikina.
2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä ja paista ne öljyllä pannussa, tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Tarjoile pyörykät kastikkeiden ja basmatiriisin kanssa.
3. Sekoita molempien kastikkeiden ainekset ja anna niiden maustua tovi jääkaapissa.
Ohje Henna Pöllänen, Varkaus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikantit possupyörykät