Mainos: Nurishh
Mainos | Nurishh

Yhden vuoan uuniruoat ovat arki-iltojen suursuosikkeja

Helppoa arkiruokaa, joka maistuu kaikille perheen jäsenille? Tarvitset vain vegaanista Nurishh-juustoa, pastaa ja uunivuoan.

Juustoiset, uunissa herkulliseksi muhivat uuniruoat ovat perinteisesti kaikkien suosikkeja. Mikäli perheessä on kasvisruokaa suosivia tai haluat muuten vain vähentää maitotuotteiden käyttöä, nämä kaksi reseptiä ovat helppoja ja herkullisia tapoja tutustuttaa vegaanisia juustoja ruokavalioon.

Monet vegaaniset juustot sisältävät ison osan kookosöljyä ja saattavat olla vatsalle hankalia sulattaa, mutta Nurishh juustoissa osa kookosöljystä on korvattu herneproteiinilla ja auringonkukkaöljyllä, joka tekee juustosta vatsaystävällisemmän.

Helppoa arkiruokaa, joka maistuu kaikille perheen jäsenille? Tarvitset vain vegaanista Nurishh-juustoa ja uunivuoan. 

Mac and cheese, eli suomalaisittain juustomakaroni on amerikkalainen klassikko, joka on helppo valmistaa vegaanisesti soseutetusta kurpitsasta ja Nurishh kasvipohjaisesta juustoraasteesta. Lisää juustoista makua oluthiivahiutaleilla ja paahtunutta makua savupaprikalla. Tämä ruoka maistuu taatusti joka iikalle. Reseptin juju on jättää makaronit kunnolla puolikypsäksi, jotta ne kypsyvät loppuun kurpitsaisessa nesteessä uunissa ja imevät itseensä makua.

Valmiista perunagnocheista valmistettava vuoka on trendikäs ruoka, johon voi upottaa erilaisia vihanneksia ja sen täydellinen pari on pehmeästi sulava Nurishh mozzarellaraaste. Voit tuunata gnocchivuokaa mielesi mukaan erilaisilla kasviksilla. Jos et pidä sienistä ja lehtikaalista, vaihda ne vaikka paloiteltuun parsakaaliin, munakoisoon tai kesäkurpitsaan, kyseessä on siis myös hyvä hävikkiruoka.

Napolin gnocchivuoka (4-6 hengelle)

500 g kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

2-3 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

1 tl oreganoa

1 rasia (200 g) herkkusientä

1 pss (500 g) gnoccheja

1 pss (100 g) lehtikaalia

1 tl suolaa

1 pss (150 g) Nurishh mozzarella raastetta

  1. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta sienet. Huuhtele lehtikaali ja poista siitä keskiruoti, revi lehdet pienemmäksi.
  2. Lisää uunivuokaan oliiviöljy, tomaatit, herkkusienet, sipulit, oregano ja ripaus suolaa. Paahda kasviksia 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kaikki ovat ottaneet hyvin väriä.
  3. Ota vuoka uunista (toimi varovasti kuuman vuoan kanssa) ja lisää gnocchit, pienemmäksi revitty lehtikaali ja 1 tl suolaa. Sekoita ja lisää mozzarellaraaste vuoan päälle. Laske uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja paista gnocchivuokaa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.

 

Kurpitsainen mac & cheese (4-6 hengelle)

1 (à 1 kg) myskikurpitsa

1-2 valkosipulinkynttä

1 dl oluthiivahiutaleita 

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl suolaa

2,5 dl kauramaitoa 

500 g kuivapastaa

1 pss (150 g) Nurishh mozzarella / cheddar raastetta 

1 rkl tuoretta timjamia, salviaa tai rosmariinia

  1. Halkaise myskikurpitsa neljään osaan, kaavi siemenet pois ja lohko kurpitsa isoiksi paloiksi. Paahda kurpitsaa 225 asteisessa leivinpaperilla päällystetyssä vuoassa 45 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Keitä tässä välissä makaronit 3 minuuttia alle pakkauksen keittoajan, jotta makaronit eivät muhjuunnu niiden kypsyessä uudelleen uunissa. Valuta vesi pois ja sekoita tippa oliiviöljyä makaroneihin, jotta ne pysyvät irtonaisina. Nosta kurpitsat pois vuoasta ja kaada makaronit niiden tilalle.
  3. Kaavi hiukan jäähtynyt kurpitsa lusikalla kuoresta irti ja lisää se blenderiin valkosipulin, oluthiivahiutaleiden, paprikajauheen, suolan ja kauramaidon kanssa. Blendaa paksuksi kastikkeeksi. Kaada kastike makaronien joukkoon ja sekoita. Ripottele päälle reilusti raastettua Nurishh-cheddaria ja haluamaasi tuoretta yrttiä. Kypsennä vuokaa uunissa 15 minuuttia ja tarjoa hiukan vetäytyneenä.

 

 

Lue myös nämä: 

Neljä helppoa kasvisversiota lapsiperheiden suosikkiruoista – sopivat nirsoimmillekin

Nopeasti hyvää! Neljä helppoa kasvisruokaa arkeen

Keskustelu

Kyseessä ei ole mikään juusto vaan juuston korvike .
Ihmeellistä, että näistä kaiken maailman kemiallisista pöperöistä saa harhaanjohtavasti käyttää juusto nimikettä. Kuluttajan suoja hoi!

Hyvä pointti, tosin onhan se maitopohjainen juustokin kemiallisen reaktion tuote. Olisi kiva jos joku keksisi kivan suomenkielisen nimen maidottomille vaihtoehdoille. Itse olen tosi iloinen, että erilaisia vegaanisia tai kasvispohjaisia vaihtoehtoja on tullut markkinoille. Olen suuri juuston ystävä, mutta kun markkinoilta alkaa löytyä maukkaita vaihtoehtoja, kokeilen mielelläni myös niitä, riippumatta siitä millä termillä niitä kutsutaan. Löysin pakkausmerkinnöistä KTM:n asetuksen, siinä ei oteta kantaa termin käyttöön, vaan siihen mitä virallisesti tarkoitetaan juustoilla ja mitä niiden pakkauksissa tulee merkitä.

Kommentoi juttua: Yhden vuoan uuniruoat ovat arki-iltojen suursuosikkeja

Vastaa käyttäjälle Outi93 Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X