Vuohenjuusto-hernesalaatti
Tässä salaatissa pakasteherneet saavat seurakseen tuoretta minttua, nipun herneenversoja sekä vuohenjuustoa. Salaatti viimeistellään öljykastikkeella, jota ryydittävät sinappi ja sitruuna. Vuohenjuusto-hernesalaatti valmistuu muutamassa minuutissa. Syö kevyenä lounaana tai vaikkapa pihvin lisukkeena.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Vuohenjuusto-hernesalaatti:
- 4 dl tuoreita perattuja herneitä (tai pakastettuja)
- 1 nippu retiisejä
- 1 nippu herneenversoja
- 2-3 rkl hienonnettua minttua
- 100 g vuohenjuustoa
kastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl dijoninsinappia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Huuhtele retiisit, poista kannat ja juuret. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele herneenversot ja pätki kolmeen osaan.
3. Sekoita kulhossa herneet, retiisit, herneenversot ja minttu. Paloittele vuohenjuusto. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4. Nosta salaatin päälle vuohenjuustopalat ja valuta pinnalle kastike.
Lue myös:Herkutellaan herneillä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-hernesalaatti