MAINOS | Kikkoman
MAINOS | Kikkoman

Sikke Sumarin crepsit saavat säväyksen soijakastikkeesta

Sikke Sumari on nopea ruonlaittaja, joka haluaa hyvää helpolla – ja siinä auttaa usein loraus soijaa. Siken valmistamien herkullisten crepsien jauhelihatäyte saa umamimaisen ja täyteläisen makunsa Kikkomanin soijakastikkeesta.

Siken lapsuudenkodissa tehtiin crepsejä – tai kotoisammin täytettyjä räiskäleitä tai lättyjä – pitkän kaavan mukaan. Crepsejä rakastivat niin lapset kuin aikuiset, ja niin on edelleenkin, kertoo Sikke.

– Lapsuuskodissani keitettiin ensin lihasoppa luisesta lihasta. Osa lihasta ja vihanneksista otettiin talteen seuraavan päivän crepsejä varten. Kun juustolla kuorrutetut liha- ja riisitäytteiset crepsit saapuivat pöytään, oli iloa ilmassa!

Tänä päivänä Sikke maustaa crepsien jauhelihatäytteen ripauksella Kikkomanin soijakastiketta. Se korostaa jauhelihan umamimaista makua ja antaa sille vielä täyteläisemmän maun.

Kikkomanin soijakastike antaa crepseille täyteläisen maun.

Siken crepsien toinen salaisuus on taikinaan sulatettu voi. Hän vinkkaa myös, että pannua ei pidä täyttää ääriään myöten lättytaikinalla, vaan sitä pyöritellään laidasta laitaan niin, että reunoista tulee ohuet ja pitsimäiset.

Lätty paistetaan molemmilta puolilta rapeaksi, ja taitavimmat osaavat kääntää lätyn heittämällä. Huhu kertoo, että Sikke itse on legendaarinen lätynheittäjä.

– Kokemus on opettanut. Lätynheiton oppii vain harjoittelemalla, mutta myös pannun muoto on tärkeä, Sikke toteaa vaatimattomasti.

”Soija tuo ruokaan umamia eli täyteläisyyttä, jota suolasta ei saa.”

Soijakastike sopii todella monien ruokien rikastuttajaksi ja suolan korvaajaksi, muidenkin kuin vain aasialaisten ruokien kera. Kikkomanin soijakastike sisältää neljää puhdasta raaka-ainetta, eli soijapapuja, vehnää, vettä ja suolaa. Sen valmistuksessa ei käytetä mitään keinotekoisia lisä-, väri- eikä säilöntäaineita saati arominvahventeita.

Kokeile Kikkomanin soijakastiketta Siken tapaan näihin ruokiin

Siken keittiössä Kikkoman-soijakastike on tärkeä mauste ja suolan korvaaja. Hänestä soija tuo ruokaan umamia eli täyteläisyyttä, jota suolasta ei saa.

– Soijakastike sopii erinomaisesti erilaisiin jauheliha- ja liharuokiin, mutta myös kaikkiin kaaliruokiin, kuten kaalipataan, lammaskaaliin ja kaalikääryleisiin. Tämän opin jo äitini Lisan keittiössä, Sikke paljastaa.

Soijakastike sopii useiden eri ruokien suolan korvaajaksi ja maun rikastuttajaksi.

Sikke käyttää soijakastiketta myös marinadeihin, joihin hän lisää kaveriksi vielä ainakin hunajaa, chiliä ja valkosipulia.

– Tällainen marinadi sopii mainiosti niin kasviksille kuin kanalle. Kana ja soijahan ovat ”match made in heaven”, koska kana on itsessään niin umamipitoinen.

”Kana ja soija ovat ’match made in heaven’, koska kana on itsessään niin umamipitoinen.”

Myös sienet ovat maultaan umamimaisia. Sikke lorauttaakin soijaa niin kantarellikastikkeeseen kuin paistettuihin tatteihin, joihin kastike antaa ihanan säväyksen.

Ruoka merkitsee Sikelle nautintoa ja elämän ylläpitävää voimaa. Hän ei kuitenkaan halua viettää keittiössä tuntikausia kokkaillen.

– Olen nopea ruoanlaittaja ja haluan hyvää helpolla – ja siinä auttaa usein loraus soijaa, Sikke kiteyttää.