MAINOS | Kikkoman
MAINOS | Kikkoman

Soija syventää rakastettujen klassikoiden makua

Selkeistä resepteistään ja suositusta Viimeistä murua myöten -tilistään Instagramissa tunnettu Saara Atula käyttää soijaa monenlaisiin ruokiin. Katsoitko jo Saaran ja maailmallakin Liemessä-blogillaan mainetta niittäneen Jenni Häyrisen Instaliveistä, miten Kikkoman-soija herättää rakastetut klassikot eloon?

Ranskalaisklassikon suolainen muunnos saa lisämakua soijasta

Kekseliäillä soijankäyttövinkeillä keväisessä IG-livessään hurmannut Saara Atula lorauttelee Kikkoman-soijaa niin arkiruokiin kuin klassikoihinkin. Viimeistä murua myöten -tilillään Kotilieden lukijoiden kanssa livenä kokannut Saara loihti upean suolaisen version klassisesta ranskalaisesta tarte tatin -omenapiiraasta.

Saaran herkullinen ja helppotekoinen piirakka syntyy valmislehtitaikinasta ja sipuleista, jotka karamellisoidaan sokerilla, etikalla sekä soijalla. Jo pari ruokalusikallista Kikkoman-soijakastiketta tuo ihanan makusäväyksen rakastettuun klassikkopiiraaseen, joka sopii mainiosti alkukesän vierastarjottavaksi – tai ihan vain iltapalaksi.

Kokeilitko jo tehdä tätä soijasipuleilla päällystettyä upeaa piirasta

Karamellisipulia rakastava Saara kannustaa kokeilemaan soijaa muidenkin kasvisten karamellisointiin, sillä ”soija edistää karamellisoitumista ja tuo ruoan makuun syvyyttä ja ihanan umamisen vivahteen”.

Soijaa ja ponzua kesäiseen salaattikastikkeeseen

Saara Atulan livenä kokkaama sipulinen tarte tatin nautitaan fenkoli-parsasalaatin kera. Käden käänteessä valmistuvan salaatin vinegretti aateloidaan Kikkomanin perussoijalla ja Kikkoman Ponzu-soijakastikkeella. Suolaisen happamalla soijavinegretillä maustettu raikas salaatti on etenkin näin kesän korvalla täydellinen makupari klassikkopiirakalle.

Herkullisen fenkoli-parsasalaatin resepti löytyy täältä

Saara muistuttaa, että ponzukastikkeen vinegrettiä varten voi tarvittaessa sekoittaa itse Kikkoman-soijakastikkeesta ja sitruunamehusta.

Maailman parhaan uunilohen salaisuus on soijapohjainen marinadi

Puoli maailmaa ja huippukokki Gordon Ramsayn uunifetapastareseptillään hurmannut Jenni Häyrinen käyttää soijaa monella tavalla. Rakastettua Liemessä-blogiaan jo yli 15 vuoden ajan kirjoittaneen ruokataiteiijan kotona soijaa lorahtaa niin suolaisiin piirakoihin ja arkiruokien mausteeksi kuin marinointiin, kastikkeisiin ja dippeihinkin.

Jennin Instagram-livekokkaussessiossa ihastusta herättänyt ”maailman paras uunilohi” saa upean makunsa marinadista, joka sekoitetaan Kikkoman-luomusoijakastikkeesta, ruskistetusta voista, hunajasta ja yrteistä. Rakastetuimpiin kotiruokiimme lukeutuvan uunilohen marinadissa soija korvaa suolan – ja tuo ”täyteläisen umamista makua”.

Soijan myötä ruokaan ei tarvitse enää lisätä suolaa.

Marinadin yrteiksi Jenni valikoi paistamista hyvin kestävät, voimakasmakuiset timjamin ja rosmariinin.

Maistoitko jo Liemessä-Livessä kokattua karamellisoitua uunilohta

Liemessä-Liven karamellisoitu uunilohi sopii sekä arkiruoaksi että sunnuntaipöytään. Helppotekoinen, pellillä valmistuva kalaherkku maistuu etenkin tähän vuodenaikaan.