MAINOS | VM Carpet
MAINOS | VM Carpet

Varpu Hintsanen on intohimoinen sisustaja – yhtä valintaa moni aluksi päivitteli, mutta Varpu piti päänsä

Hintsasen perheen vastavalmistunut omakotitalon sisustus syntyi ympäröivän luonnon ehdoilla. Kotimaisuus oli yksi tärkeimmistä kriteereistä materiaalivalinnoissa.

Luonto suorastaan vyöryy sisään Varpu ja Sami Hintsasen omakotitalon suurista ikkunoista. Metsätontille rakennettu talo – joka kulkee Instagramissa nimellä @hintsasvilla – valmistui viime syksynä. Varpu löysi pellon reunalla sijaitsevan paikan kävelyretkillään.

– Jostain syystä tämä paikka tuntui hyvältä, joten aloimme selvitellä, olisiko siihen mahdollista saada oma koti, Varpu kertoo.

Varpu on aina pitänyt sisustamisesta, mutta siviiliammatiltaan hän on psykiatrinen sairaanhoitaja, mielenvalmentaja ja kirjailija. Hän ja muusikko- ja näyttelijäpuoliso Sami viettävät paljon aikaa kotona, sillä koti on myös molempien työpaikka. Työtilaan on oma sisäänkäynti.

Hintsasvillan värimaailma on poimittu ympäröivästä luonnosta. Sävyt ovat pääsääntöisesti lämpimiä kuten beigen ja ruskean eri vivahteita, joihin musta luo kontrastia. Tyyli on skandinaavisen pelkistetty ja minimalistinen.

– En ole lainkaan boheemi sisustaja, vaan tykkään selkeydestä ja harmoniasta. Nautin siitä, kun ikkunoista näkee kauas ja sisällä on tilaa hengittää.

Matot ovat tärkeässä roolissa, sillä talossa ei ole verhoja. Ainoat pehmentävät materiaalit ovat huonekalut ja matot.

Matot ehdottomasti mittatilauksena

Hintsaset saivat sisustusvalintoihinsa apua Varpun ystävältä Katja Suomiselta, joka työskentelee sisustussuunnittelijana. Hän ehdotti ideoita, jotka Varpu ja Sami hyväksyivät tai hylkäsivät.

– Halusin huusholliin yhtenäisen linjan. Se ei ole ihan helppoa, joten apu oli tervetullutta.

Kotimaisuus oli tärkeä kriteeri materiaalivalinnoissa: lähes kaikki materiaalit ovat suomalaista tuotantoa huonekaluja myöten. Hintsasvillan matot ovat niin ikään kotimaisen VM Carpetin mallistosta. Merkki oli Varpulle tuttu jo entuudestaan.

– Tiesin, että matot ovat laadukkaita ja ne olisi mahdollista tilata mittojen mukaan. Tämä oli tärkeää, sillä korkeassa ja avarassa tilassa pitää olla juuri oikeankokoiset matot.

Olohuoneen matalanukkainen Silkkitie-matto on mitoitettu takana olevan rimaseinän levyiseksi.

Sopiiko villamatto keittiöön?

VM Carpetin asiantuntijat auttoivat Varpua mattojen valinnassa. Hän oli haaveillut laadukkaasta villamatosta jo pitkään, mutta empi, voisiko sellaista laittaa keittiönpöydän alle.

– Onneksi tulin kysyneeksi tästä, sillä villa hylkii likaa ja sopii todella hyvin keittiöön.

Myös maton mitoitus meni nappiin, kiitos asiantuntijan vinkkien. Matto riittää tuolinjalkojen alle silloinkin, kun tuolin vetää pöydän alta ja istahtaa alas.

Villa hylkii likaa ja sopii todella hyvin keittiöön.

Varpu toivoi hänen ja Samin makuuhuoneeseen pehmeää tunnelmaa, joten he päätyivät kokolattiamattoon.

– Moni kauhisteli, että voi herranen aika, jos jotain vaikka kaatuu lattialle. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä matto on tehty helposti asennettavista paloista. Jos jokin kohta sotkeentuu, sen voi vaihtaa.

Eteisessä ja kodinhoitohuoneessa on Panama-sisalmatot, jotka ovat nekin osoittautuneet helppohoitoisiksi. Kurakin lähtee imuroimalla, kunhan sen antaa ensin kuivahtaa.

”Kaikki matot ovat olleet äärimmäisen helppohoitoisia. Yksittäiset tahrat olen saanut puhdistettua VM Carpetin suosittelemalla tahranpoistoaineella”, Varpu kertoo.

Valkoinen sisustus käy lapsiperheeseenkin

Varpu ja Sami ovat uuden elämänvaiheen äärellä, sillä he asuvat nyt kahdestaan. Varpun tytär muutti vastikään opintojen perässä kotoa, ja Samin tytär viettää Hintsasvillassa viikonloppuja ja loma-aikoja. Jälkikasvun varttuminen näkyy myös sisustusvalinnoissa – joskaan ei dramaattisesti.

– Jos meillä olisi pieniä lapsia, olisin ehkä valinnut keittiönpöydän alle tummemman villamaton vaalean sijaan.

Varpulla kokemusta siitäkin, että pienten lasten kanssa pärjää vitivalkoisessa kodissa. Hän oli aiemmin vannoutunut white on white -tyylin ystävä.

– Se toimi oikein hyvin. Meillä ei askarreltu sohvalla vaan pöydän ääressä, jonne tytöt saivat levittää liimat ja glitterit. En koskaan ajatellut, että pääsen tekemään unelmieni sisustuksen vasta sitten, kun lapset muuttavat kotoa.

Varpun ja Samin makuuhuoneessa on Cosy-tekstiililaatoista koottu pehmeä kokolattiamatto. Se on Hintsasvillan matoista Varpun oma suosikki.

Lue myös: Matot selkeyttivät kodin avonaisen oleskelutilan – sisustussuunnittelija kertoo, mitä kaikkea tulisi huomioida