Mainos | S-market
Korealainen BBQ
Oletko jo kokeillut korealaista BBQ:ta? Kutsu ystävät koolle ja kata pöytään erilaisia korealaisesta keittiöstä tunnettuja lihoja, lisukkeita ja kastikkeita. Sitten vaan grilli tirisemään!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Kanan paistileike
- 4 kanan paistileikettä
- 4 valkosipulin kynttä
- ½ dl soijakastiketta
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl seesamiöljyä
Porsaan kassler
- 400 g porsaan kassleria
- ½ dl gochujang-tahnaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisivinietikkaa
- 2 tl sokeria
Naudan ulkofilee
- 400 g naudan ulkofileetä palana
Sriracha-kurkut
- 1 kurkku
- 1 rkl sriracha-kastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Lisukkeet
- kimchiä
- salaatin lehtiä
- mungpavun ituja
- pikkelöityä porkkanaa
- chilimajoneesia
- sweet chili -kastiketta
- teriyaki-kastiketta
Valmistusohje
Katso videolta, miten korealainen BBQ valmistetaan:
Korealainen BBQ valmistuu helposti näin:
Lihat ja marinadit
- Pilko kanan paistileikkeet 2–3 osaan ja aseta kulhoon.
- Sekoita paistileikkeille marinadi valkosipulista, soijasta, sokerista ja seesamiöljystä. Lisää marinadi paistinleikkeiden päälle ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli. Myös pari kolme tuntia marinointia riittää.
- Leikkaa possun kassler ohuiksi siivuiksi ja aseta kulhoon.
- Sekoita possun kasslerille marinadi gochujang-tahnasta, soijakastikkeesta, riisiviinietikasta ja sokerista. Lisää marinadi kasslereiden päälle ja anna marinoitua reilu tunti.
- Leikkaa naudan ulkofilee possun tapaan ohuiksi siivuiksi. Laadukas liha ei tarvitse marinadia.
Lisukkeet
- Valmista lihojen lisukkeeksi simppelit chilikurkut. Pilko kurkku ja sekoita kulhossa sriracha-kastikkeen, seesamiöljyn ja seesaminsiemenien kanssa.
- Kata pöytään lisukkeeksi chilikurkkujen lisäksi esimerkiksi salaatinlehtiä, kimchiä, mungpavun ituja ja valitsemiasi pikkelöityjä kasviksia.
- Jos haluat selvitä todella helpolla, voit valita kastikkeiksi esimerkiksi valmista chilimajoneesia, sweet chili -kastiketta ja teriyaki-kastiketta.
Vinkki! Nosta kaikki lihat ja lisukkeet grillin viereen tarjolle ja anna jokaiselle omat grillipihdit. Korealaisen BBQ:n tapaan jokainen valitsee mieluisat lihat, grillaa ne haluamaansa kypsyyteen ja kääräisee lopuksi salaatin sisään lisukkeiden kera.
Lue myös Yhteishyvä.fi: Tahnat ja kastikkeet ovat moniulotteisen korealaisen keittiön perusta
Lue myös: Grillaa kaikki! Herkullinen grillimenu alkupalasta jälkiruokaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Korealainen BBQ