MAINOS | Kikkoman
Mainos | Kikkoman

Teriyakikastikkeella maustettua savulohta ja piparjuurikastiketta

Mehevää savulohta pienellä twistillä! Teriyakikastike tuo savuloheen täyteläistä makua ja sopii loistavasti piparjuurikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Teriyakikastikkeella maustettua savulohta

  • 800 g kirjolohifileetä
  • 4 rkl Kikkoman teriyakikastiketta

Piparjuurikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1½ rkl karkeaa dijon-sinappia
  • ½ sitruunan mehu
  • 2–3 rkl Kikkoman soijakastiketta

Viimeistelyyn

  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • 3 rkl Kikkoman teriyakikastiketta

Valmistusohje

Katso videolta, miten savulohi valmistetaan:

Savulohi valmistuu helposti näin:

  1. Valele lohifilee Kikkomanin teriyakikastikkeella.
  2. Kostuta kourallinen savustuspuruja vedessä noin 5 minuutin ajan.
  3. Siirrä savustuspurut savustusastian pohjalle ja nosta lohifilee ritilälle ja savustuspönttöön. Voit halutessasi laittaa lohifileen folioastiassa savustuspönttöön.
  4. Savusta palavan tulen päällä noin 20–30 minuutin ajan. Jos käytössä on digitaalinen paistolämpömittari voi sen laittaa lohen keskelle kypsennyksen ajaksi. Lohi on valmista, kun sisälämpötila on noussut noin 55 asteeseen.
  5. Sekoita kaikki piparjuurikastikkeen ainekset vispilällä sekaisin.
  6. Nosta kypsä savulohi pois savustuspöntöstä. Lohko valmiista savulohesta paloja tarjoiluastiaan, lusikoi päälle piparjuurikastiketta ja koristele lopuksi hienonnetulla tillillä ja Kikkomanin teriyakikastikkeella.

Vinkki! Tähän ohjeeseen sopii mikä vain Kikkomanin herkullisista teriyakikastikkeista. Valittavanasi on valkosipuli, seesaminsiemen ja hunaja.

Ylijäänyt savulohi sopii hyvin tarjoiltavaksi seuraavana päivänä esimerkiksi perunasalaatin tai sushiriisin kanssa.

Lue myös: Uudet perunat ruskeavoi-vinegretillä ovat kesän maukkain lisuke

Lue myös Kikkoman.fi: Paahdetulla seesaminsiemenellä maustettu teriyaki-lohi kulhossa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Teriyakikastikkeella maustettua savulohta ja piparjuurikastiketta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.