Mainos | S-market
Vohvelitötteröt
Miltä kuulostaisi jäätelökioski kotona? Valmista vohvelitötteröt itse, täytä kesän uutuusjäätelöillä ja koristele erilaisilla strösseleillä ja kastikkeilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
VOHVELITÖTTERÖT
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 150 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
KARTONKIMUOTTI
- kartonkia
- foliota
- teippiä
Valmistusohje
Katso videolta, miten vohvelitötteröt valmistetaan:
Vohvelitötteröt valmistuvat helposti näin:
- Piirrä lautasen avulla kartonkiin ympyrä ja leikkaa se irti. Leikkaa ympyrä halki puoleen väliin saakka. Rullaa kartonki tötteröksi ja teippaa kiinni.
- Päällystä tötterö foliolla, jotta kuuma vohveli ei tartu siihen.
- Aloita vohvelitaikinan valmistus rikkomalla kulhoon kananmunat. Sekoita rakenne auki. Lisää sokeri ja sekoita ilmavaksi vaahdoksi.
- Sulata voi, lisää se jäähtyneenä vaahdon sekaan ja kokoajan vispaten.
- Lisää vehnäjauho, vaniljasokeri ja suola. Kääntele varovasti vaahdon sekaan.
- Paista vohvelit pienissä erissä. Nosta kukkurallinen ruokalusikallinen taikinaa vohveliraudalle ja paista noin minuutin ajan kunnes vohveli on kullanruskea.
- Kääri vohveli foliotötterön päälle ja anna jäähtyä. Kun vohveli jäähtyy, se kovettuu muotoonsa.
- Lopuksi täytä vohvelitötteröt erilaisilla jäätelöillä ja koristele oman maun mukaan.
Vinkki! Pääset jäätelökioskin tunnelmaan, kun katat pöytään valikoiman erilaisia jäätelöitä ja koristeita. Jäätelöiden päälle voi ripotella esimerkiksi strösseleitä, kastikkeita, hilloja ja raastettua suklaata.
Lue myös Yhteishyvä.fi: Helppo jäätelöbaari on juhlien vetonaula
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vohvelitötteröt