Mainos |
Glögi-päärynähilloke
Lempeänmakuinen päärynähilloke muodostaa suolaisen ja pitkän kypsytetyn Le Gruyère AOP -juuston kanssa taivaallisen makuparin. Hilloke säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Glögiltä maistuva päärynähilloke
- 700 g päärynöitä
- 2 dl valkoista glögiä tai omenamehua
- 1 ½ -2 dl hillosokeria
- ½ tl piparkakkumaustetta
Valmistusohje
- Kuori ja poista päärynöistä siemenkota. Kuutioi päärynät.
- Laita päärynäkuutiot, glögi/omenamehu ja hillosokeri kattilaan.
- Keitä laakeassa kattilassa noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja seos sakeutunut. Mausta hilloke piparkakkumausteella.
- Jäähdytä hilloketta puoli tuntia ja kaada se puhtaisiin purkkeihin.
- Tarjoa Le Gruyère AOP – juuston lisäkkeenä. Päärynähilloke säilyy jääkaapissa useamman viikon.
Vinkki! Voit maustaa hillokkeen myös vaniljalla. Käytä siihen silloin halkaistu 1/2 vaniljatanko siemenineen ja keitä tankoa hillokkeen joukossa.
Lue myös Anna.fi: Gorgonzolaa ja päärynähilloketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Glögi-päärynähilloke