MAINOS |
Mainos |

Glögi-päärynähilloke

Lempeänmakuinen päärynähilloke muodostaa suolaisen ja pitkän kypsytetyn Le Gruyère AOP -juuston kanssa taivaallisen makuparin. Hilloke säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Glögiltä maistuva päärynähilloke

  • 700 g päärynöitä
  • 2 dl valkoista glögiä tai omenamehua
  • 1 ½ -2 dl hillosokeria
  • ½ tl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

  1. Kuori ja poista päärynöistä siemenkota. Kuutioi päärynät.
  2. Laita päärynäkuutiot, glögi/omenamehu ja hillosokeri kattilaan.
  3. Keitä laakeassa kattilassa noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja seos sakeutunut. Mausta hilloke piparkakkumausteella.
  4. Jäähdytä hilloketta puoli tuntia ja kaada se puhtaisiin purkkeihin.
  5. Tarjoa Le Gruyère AOP – juuston lisäkkeenä. Päärynähilloke säilyy jääkaapissa useamman viikon.

Vinkki! Voit maustaa hillokkeen myös vaniljalla. Käytä siihen silloin halkaistu 1/2 vaniljatanko siemenineen ja keitä tankoa hillokkeen joukossa.

Lue myös Anna.fi: Gorgonzolaa ja päärynähilloketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögi-päärynähilloke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.