MAINOS |
Mainos |

Juustoiset uuniperunat

Uuniperunat ovat jälleen salonkikelpoista vierastarjottavaa. Kun kahdesti paistetut perunat aateloidaan kielenvievällä sveitsiläisellä Appenzeller-juustolla, lopputulos on kielenvievä!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 6 jauhoista uuniperunaa ( esim.  Mozart, Rosamunda)
  • 200 g Appenzeller Mild Spicy tai Appenzeller Classic -juustoa
  • 125 g suikaloitua lehtikaalia tai babypinaattia
  • 100 g purjoa tai kevätsipulia
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl laktoositonta  kuohukermaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • (50 g pepperoni-makkaraa)

Valmistusohje

  1. Pese perunat ja pistele ne. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunti tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Voit myös kypsentää perunat mikroaaltouunissa. Kolme uuniperunaa kypsyy noin 15-17 minuutissa.
  2. Hienonna kevätsipuli tai purjo, hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi ruodittu lehtikaali /revi pinaatti. Raasta Appenzeller-juusto.
  3. Ota peruna kerrallaan patakintaalla suojattuun käteen ja leikkaa perunasta pois hattu. Koverra sisus lusikalla kulhoon.
  4. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää kevätsipulit, valkosipuli ja lehtikaali/pinaatti. Kuullota seosta kunnes sipuli ja lehtikaali on pehmeää, noin 5-7 minuuttia. Lisää kasvisten joukkoon perunoiden sisus, kerma ja puolet juustoraasteesta ( sekä suikaloitu pepperoni). Sekoita kunnes peruna muuttuu sosemaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  5. Jaa seos perunankuoriin ja ripottele loput Appenzeller-raasteesta perunoiden päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto saa väriä, noin 15 minuuttia.
  6. Tarjoa juustoiset uuniperunat vihersalaatin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoiset uuniperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.