
Juustoiset uuniperunat
Uuniperunat ovat jälleen salonkikelpoista vierastarjottavaa. Kun kahdesti paistetut perunat aateloidaan kielenvievällä sveitsiläisellä Appenzeller-juustolla, lopputulos on kielenvievä!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 6 jauhoista uuniperunaa ( esim. Mozart, Rosamunda)
- 200 g Appenzeller Mild Spicy tai Appenzeller Classic -juustoa
- 125 g suikaloitua lehtikaalia tai babypinaattia
- 100 g purjoa tai kevätsipulia
- 4-5 valkosipulinkynttä
- ½ dl öljyä
- 2 dl laktoositonta kuohukermaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- (50 g pepperoni-makkaraa)
Valmistusohje
- Pese perunat ja pistele ne. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunti tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Voit myös kypsentää perunat mikroaaltouunissa. Kolme uuniperunaa kypsyy noin 15-17 minuutissa.
- Hienonna kevätsipuli tai purjo, hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi ruodittu lehtikaali /revi pinaatti. Raasta Appenzeller-juusto.
- Ota peruna kerrallaan patakintaalla suojattuun käteen ja leikkaa perunasta pois hattu. Koverra sisus lusikalla kulhoon.
- Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää kevätsipulit, valkosipuli ja lehtikaali/pinaatti. Kuullota seosta kunnes sipuli ja lehtikaali on pehmeää, noin 5-7 minuuttia. Lisää kasvisten joukkoon perunoiden sisus, kerma ja puolet juustoraasteesta ( sekä suikaloitu pepperoni). Sekoita kunnes peruna muuttuu sosemaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
- Jaa seos perunankuoriin ja ripottele loput Appenzeller-raasteesta perunoiden päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa kunnes juusto saa väriä, noin 15 minuuttia.
- Tarjoa juustoiset uuniperunat vihersalaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoiset uuniperunat