Mainos |
Juustokuorrutetut vihersimpukat
Juustokuorrutetut vihersimpukat maistuvat joko talvisten illanistujaisen alkupalana tai pikkuruokana. Ruoan aateloi sveitsiläinen Le Gruyère AOP-juusto.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
- 20-24 pakastettua vihersimpukkaa
Vihreä Le Gruyère -kuorrutus
- 200 g Le Gruyère AOP -juustoa
- 1 dl siemensekoitusta tai pinjansiemeniä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
- 3-5 valkosipulinkynttä
- ½ (luomu)sitruunan raastettu kuori ja -mehu
- ripaus mustapippuria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
- Tee ensin juustokuorrutus. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Raasta juusto ja hyvin pestyn sitruunan kuori. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa, lisää paahdetut siemenet, juustoraaste, sitruunankuori ja mehu sekä mausteet. Pyöräytä seos tahnaksi.
- Nosta jäiset simpukat kuorineen uunipannulle. Pane jokaiselle simpukalle lusikallinen juustokuorrutusta.
- Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan eli kunnes juusto saa hieman väriä.
- Tarjoa kuumina patongin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustokuorrutetut vihersimpukat