MAINOS |
Mainos |

Juustokuorrutetut vihersimpukat

Juustokuorrutetut vihersimpukat maistuvat joko talvisten illanistujaisen alkupalana tai pikkuruokana. Ruoan aateloi sveitsiläinen Le Gruyère AOP-juusto.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 20-24 pakastettua vihersimpukkaa

Vihreä Le Gruyère -kuorrutus

  • 200 g Le Gruyère AOP -juustoa
  • 1 dl siemensekoitusta tai pinjansiemeniä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • ½ (luomu)sitruunan raastettu kuori ja -mehu
  • ripaus mustapippuria
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

  1. Tee ensin juustokuorrutus. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Raasta juusto ja hyvin pestyn sitruunan kuori. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa, lisää paahdetut siemenet, juustoraaste, sitruunankuori ja mehu sekä mausteet. Pyöräytä seos tahnaksi.
  2. Nosta jäiset simpukat kuorineen uunipannulle. Pane jokaiselle simpukalle lusikallinen juustokuorrutusta.
  3. Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan eli kunnes juusto saa hieman väriä.
  4. Tarjoa kuumina patongin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustokuorrutetut vihersimpukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.